Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 01 09

Pagirtinai Brisbene kovojusi estė buvo arti šanso mesti iššūkį N.Osakai

Brisbene, Australijoje vykstančiame WTA „Premier“ serijos turnyre paaiškėjo visos ketvirtfinalio dalyvės. Paskutinės į geriausiųjų aštuonetą įšoko Naomi Osaka (WTA-4) ir Kiki Bertens (WTA-9).
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit / „Scanpix“ nuotr.

22-ejų N.Osaka aštuntfinalio susitikime pralaimėjo pirmąjį setą, tačiau atsitiesė ir 6:7(3), 6:3, 6:1 nugalėjo amerikietę Sofią Kenin (WTA-14).

Geriausia Japonijos tenisininkė 2 valandas ir 21 minutę trukusioje kovoje pagerino karjeros ace'ų rekordą – neatremiamų padavimų ji atliko net 18.

N.Osakai tai tapo jau 13-ąja pergale iš eilės – ši serija yra ilgiausia jaunos tenisininkės karjeroje.

Vis dėlto pergalė prieš S.Kenin nebuvo pati lengviausia. Dar pirmajame sete N.Osaka turėjo net keturias galimybes jį užbaigti tašku, tačiau apsigynusi amerikietė sugebėjo ne tik išplėšti tie-breaką, bet ir jį laimėti.

Šaltu dušu nuprausta japonė atsitiesė per kitus du setus ir nepalikusi varžovei šansų žengė į ketvirtfinalį.

Jame N.Osaka susitiks su olande K.Bertens, kuri aštuntfinalio kovoje nelengvai – 6:3, 2:6, 7:5 – susitvarkė su Estijos atstove Anett Kontaveit (WTA-26).

Dvikovoje, kuri užtruko 2 valandas ir 3 minutes, estė buvo arti lemiamo tie-breako, tačiau atsilaikiusi kone visą trečiąjį setą, krito paskutiniu momentu – K.Bertens paduodant varžovei sugebėjo įgyti du set-pointus ir vieną iš jų išnaudojusi iškovoti pergalę.

Kituose turnyro ketvirtfinaliuose Jennifer Brady (WTA-53) kovos su Petra Kvitova (WTA-7), Madison Keys (WTA-13) bandys įveikti Danielle Rose Collins (WTA-27), o Alison Riske (WTA-19) mes iššūkį Karolinai Pliskovai (WTA-2).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas