Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pajėgiam kroatui į atlapus kibęs E.Butvilas Lietuvai taško Daviso taurėje neatnešė

Varaždine (Kroatija) vykstančioje Daviso taurės pirmos grupės akistatoje antrąjį pralaimėjimą sugėrė Lietuvos rinktinė. Trečioji šalies raketė Edas Butvilas (ATP-368) po įnirtingos kovos 5:7, 7:6 (8-6), 2:6 nusileido pajėgiausiam Kroatijos rinktinės žaidėjui Dujei Ajdukovičiui (ATP-105).
Edas Butvilas
Edas Butvilas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Akistata užtruko 2 valandas ir 31 minutę.

Kiek anksčiau pralaimėjimą patyrė ir pirmoji Lietuvos raketė Vilius Gaubas (ATP-182), kuris 4:6, 2:6 nusileido Bornai Gojo (ATP-439). Tad po dviejų mačų lietuviai nuo kroatų atsilieka jau 0:2. Iš viso bus sužaisti penki susitikimai.

Kroatijos teniso federacijos nuotr./Duje Ajdukovičius ir Edas Butvilas
Kroatijos teniso federacijos nuotr./Duje Ajdukovičius ir Edas Butvilas

Varaždine lietuviams atstovauja ir Ričardas Berankis (ATP-326), bet jį stabdo nugaros skausmai, tad pirmąją varžybų dieną 34-erių veteraną mūsiškiai pasaugo. Lietuvos rinktinės sudėtyje dar yra ir 21-erių Pijus Vaitiekūnas (ATP-2002).

23-ejų D.Ajdukovičius nuprausė šaltu dušu trejais metais jaunesnį oponentą iš Lietuvos jau pirmajame geime, kai laimėjo lietuvio padavimus, bet E.Butvilas greitai atsitiesė – klaipėdietis laimėjo paduodant varžovui, o netrukus „sausai“ triumfavo ir per savo padavimų seriją bei įgijo pranašumą 2:1.

E.Butvilas ir toliau laikė iniciatyvą savo rankose, turėjo du break pointus, o pirmaudamas 5:4 ir varžovui paduodant galėjo laimėti setą vienu tašku. Bet kroatas apsigynė nuo set pointo, o netrukus perlaužė įvykių eigą laimėdamas lietuvio padavimus ir triumfavo pirmajame sete – 7:5.

Antrajame sete vėl vyko permaininga kova, bet nei vienas, nei kitas tenisininkas ilgai neatidavė savųjų padavimų.

E.Butvilas ir vėl turėjo auksinę progą seto pabaigoje – pirmaudamas 5:4 ir paduodant D.Ajdukovičiui, lietuvis pasiekė set pointą, tačiau juo nepasinaudojo. Tiesa, šįkart klaipėdietis po paleisto šanso nesubyrėjo ir sugebėjo išplėšti pratęsimą.

Jame dažniau pirmavo kroatas, kuris turėjo ir match pointą bei galėjo užbaigti susitikimą, tačiau lemiamu metu E.Butvilas nuostabiai padavė kamuoliuką, surinko tris taškus iš eilės ir išplėšė pergalę antrajame sete, nukeldamas susitikimą į lemiamą trečiąjį.

Deja, jis prasidėjo nesėkmingai lietuviui, kuris pralaimėjo savo padavimų seriją ir atsiliko 0:3.

Atsitiesti jėgų E.Butvilas neberado. D.Ajdukovičius užtikrintai žingsniavo pergalės link, o ją įtvirtino dar sykį sykį laimėdamas lietuvio padavimus seto pabaigoje.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Edas Butvilas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Edas Butvilas

Tai buvo pirmoji lietuvio ir kroato tarpusavio akistata.

D.Ajdukovičius tarp visų kroatų tenisininkų nusileidžia tik vienam žaidėjui – Bornai Čoričiui, kuris ATP reitinge yra 99-as, bet Daviso taurės akistatoje su lietuviais savo šaliai neatstovauja.

Šeštadienį bus žaidžiamas dvejetų mačas, kuriame lietuvių varžovais bus Mate Pavičius (dvejetų ATP-3) ir Mili Poljičakas (ATP-327). Pagal pirminį planą, Lietuvai turėtų atstovauti R.Berankis ir P.Vaitiekūnas, bet mūsų rinktinės kapitonas Šarūnas Kulnys dvejeto sudėtį dar gali pakoreguoti.

Lietuvių ir kroatų dvikovą šeštadienį užbaigs dvi vienetų akistatos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas