Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 30

Palankūs burtai solidžiam sezono startui: pirmuoju R.Berankio varžovu tapo Indijos atstovas

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-72), kaip ir didžioji dauguma kitų ATP tenisininkų, sezoną pradeda mėnesiu vėliau nei įprastai. Australijoje jau dvi savaites viešintis ir privalomą 14 dienų periodą karantine praleidęs lietuvis šeštadienį sužinojo pirmą savo varžovą 2021 metais.
Ričardas Berankis – Novakas Džokovičius
Ričardas Berankis – Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

30-metis vilnietis sezoną pradės ATP 250 serijos turnyre „Murray River Open“ Melburne, kuriame dalyvaus ir tokios pasaulinio lygio žvaigždės kaip Stanas Wawrinka, Grigoras Dimitrovas, Felixas Auger-Aliassime, Nickas Kyrgiosas ir kt.

Po burtų ceremonijos tapo aiškus ir pirmasis R.Berankio varžovas – juo tapo Indijos tenisininkas Sumitas Nagalas, ATP reitinge užimantis 138-tą poziciją.

Tai bus pirmasis tenisininkų susidūrimas ATP ture.

23-ejų S.Nagalas ATP reitinge aukščiausiai buvo palypėjęs iki 122-osios pozicijos ir didžiąją dalį karjeros pergalių iškovojo ATP „Challenger“ ture.

Jei R.Berankis iškovos pergalę, antrajame etape jo lauktų kortų šeimininkas Jasonas Kubleris (ATP-263) arba italas Lorenzo Sonego (ATP-34). Nors pastarasis yra devintoji varžybų raketė, tenisininko stiprybė – žaidimas ant grunto.

Potencialus aštuntfinalio varžovas – penktoji raketė norvegas Casperas Ruudas (ATP-27), kuris vėlgi yra žinomas kaip grunto dangos ekspertas.

Įdomu tai, kad Melburne per artėjančią savaitę bus sužaisti net šeši turnyrai (du ATP 250, ATP taurė ir trys WTA), o „Australian Open“ startuos vasario 8-ąją.

„Murray River Open“ turnyro prizinį fondą sudaro 311 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento