Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 27

Paleistas puikus šansas: „Challenger“ turnyro finale – apmaudi R.Berankio nesėkmė

Stipriausio šalies tenisininko Ričardo Berankio (ATP-87) titulų badas tęsiasi. Lietuvis apmaudžiai pralaimėjo ATP „Challenger“ serijos turnyro finalą Lilyje, Prancūzijoje.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Turnyro finale tarp dviejų aukščiausiai reitinguotų žaidėjų 31-erių vilnietis 6:4, 6:7(4), 4:6 turėjo pripažinti kortų šeimininko Quentino Halys (ATP-115) pranašumą.

R.Berankis nepasinaudojo puikia proga iškovoti čempiono trofėjų po ilgesnės nei 2,5 metų pertraukos. Pastarąjį kartą tenisininkas vienetų turnyrą laimėjo 2019-ųjų rugpjūtį, kai triumfavo „Challenger“ turnyre Vankuveryje (Kanada).

Lietuvis per savo karjerą vienetuose lieka iškovojęs 14 titulų – 13 iš jų buvo iškovoti „Challenger“ ture, vienintelis – „Futures“ varžybose.

Pirmoji Lietuvos raketė pralaimėjo pirmą finalą po keturių iš eilės sėkmingų.

Geresnės finalo susitikimo pradžios R.Berankis nė nebūtų sugalvojęs – jau pirmajame geime jis laimėjo oponento padavimus ir įgijo solidų pranašumą lenktynėse dėl pirmosios partijos.

Tiesa, seto eigoje vilniečiui teko atlaikyti net keletą varžovo bandymų sugrįžti, tačiau visi penki break point'ai buvo užtikrintai išsaugoti, o setas laimėtas rezultatu 6:4.

Ne ką prasčiau R.Berankis pradėjo ir antrą setą – šįkart break'as buvo pasiektas trečiajame geime, tačiau tai kaip reikiant įpykdė prancūzą, kuris pakėlė savo žaidimo lygį ir greitai rezultatą išlygino.

Lietuvio žaidime pasipylė klaidos, kurios neleido pakovoti dėl pergalės antrojo seto pratęsime – setas pralaimėtas 6:7(4).

Lemiamame sete esminiu tapo pirmasis geimas, kuriame Ričardas pridovanojo taškų puikiai paduodančiam oponentui. Kortų šeimininkas pasinaudojo savo privalumais žaidžiant ant greitos dangos ir galiausiai šventė pergalę.

„Scanpix“ nuotr./Quentinas Halys
„Scanpix“ nuotr./Quentinas Halys

Už pasirodymą Lilyje R.Berankis bus apdovanotas 55 ATP reitingo taškais ir 5400 eurų piniginiu prizu. Kitą savaitę jis vėl varžysis „Challenger“ turnyre Prancūzijoje.

Q.Halys užsidirbo 90 ATP reitingo taškų ir 9200 eurų čekį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas