Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 25

Palerme – penkerius metus lauktas rumunės titulas

„Palermo Ladies Open“ turnyro Palermo (Italija) mieste čempione tapo Rumunijos tenisininkė Irina-Camelia Begu (WTA-33), titulo laukusi net penkerius metus.
Irina-Camelia Begu
Irina-Camelia Begu / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Didžiajame turnyro finale sekmadienį 31-erių rumunė nuliūdino vietinę publiką ir 6:2, 6:2 sutriuškino kortų šeimininkę Lucia Bronzetti (WTA-65).

I-C.Begu tai buvo penktasis karjeros WTA titulas, kurio tenisininkė laukė net penkerius metus – pastarąjį sykį čempione ji tapo dar 2017 metais savo gimtosios šalies Rumunijos sostinėje Bukarešte.

Iki šio finalinio mūšio I-C.Begu laimėdavo kas antrą finalą – 4 pergalės ir 4 pralaimėjimai. Net aštuoniais metais jaunesnei varžovei tai buvo pirmasis toks išbandymas.

Šeštą skirstymą turėjusiai čempionei nesutrukdė ir dramatiškas pusfinalio mūšis prieš ispanę Sarą Sorribes Tormo (WTA-37), kuris truko net 3 valandas ir 12 minučių, o baigėsi 1:40 val. nakties. Jau maždaug po 20 valandų rumunė ir vėl žengė į kortą susikauti dėl titulo.

I-C.Begu pasirodymas turnyre buvo įvertintas 280 WTA reitingo taškų ir beveik 27 tūkst. eurų čekiu, o L.Bronzetti iškovojo 180 WTA reitingo taškų ir beveik 16 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas