Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 17

Parodomajame teniso turnyre Londone – G.Monfilso trauma ir formatu nepatenkintas H.Rune

Prieš naujojo ATP sezono startą teniso pasaulio žvaigždės susirinko į Londoną, kur šį savaitgalį vyksta parodomosios varžybos „Ultimate Tennis Showdown“.
Gaelis Monfilsas
Gaelis Monfilsas / „Scanpix“ nuotr.

Unikaliu formatu pasižymintis turnyras nesusiklostė Prancūzijos teniso veteranui Gaeliui Monfilsui (ATP-74), kuris patyrė čiurnos traumą.

37-erių tenisininkas grupių etapo dvikovoje prieš kortų šeimininką Jacką Draperį nikstelėjo savo dešinę čiurną ir susitikimo tęsti negalėjo.

UTS turnyro reglamentas tenisininkams neleidžia paprašyti medicininių pertraukėlių, tad rizikuoti savo sveikata nenorėjusiam G.Monfilsui neliko nieko kito, kaip tik pasveikinti savo varžovą su laimėjimu.

Tiesa, gera žinia ta, kad už keleto valandų prancūzas sugrįžo į kortą ir sužaidė paskutinį grupės susitikimą prieš Holgerį Rune, kurį taip pat pralaimėjo.

Dvi pergales iš trijų savo pogrupyje iškovojęs Danijos teniso talentas iškovojo bilietą į pusfinalį, tačiau paklaustas, ar turnyro formatas neišmuša tenisininko iš vėžių, nevyniojo žodžių į vatą.

„"Nesimėgauju žaidimu čia. Tai vis dar išlieka tenisu, tačiau keista“, – atsakė Rune, netrukus sekusį dar vieną komentatoriaus klausimą pavadinęs „kvailu“ ir nusprendęs užbaigti šį interviu.

UTS pirmenybių Londone pusfinalio poras sudarys Andrejus Rubliovas ir H.Rune bei J.Draperis ir Casperas Ruudas.

Turnyro dalyvavo ir tokie tenisininkai kaip Diego Schwartzmanas, G.Monfilsas, Benoit Paire ar Alexanderis Bublikas.

„Ultimate Tennis Showdown“ varžybos išsiskiria unikaliomis taisyklėmis. Setus čia pakeitė ketvirčiai, kurie susideda iš 8 minučių, o iškovoti pergalei tenisininkui reikia laimėti 3 ketvirčius.

Jei rezultatas ketvirčiais yra 2:2, viską lemia vienas vienintelis taškas. Tenisininkai taip pat turi tik vieną mėginimą paduoti, o per ketvirtį sykį gali pasinaudoti specialia kortele – laimėjus apsikeitimą smūgiai taškai trigubinasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas