Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 05

Paryžiuje – geriausio planetos tenisininko trauma ir nebaigtas ketvirtfinalis

Pirmoje ATP reitingo pozicijoje šiuo metu esantis Carlosas Alcarazas (ATP-1) „Rolex Paris Masters“ pirmenybes Paryžiuje buvo priverstas palikti turbūt pačiu nemaloniausiu būdu – patyrus traumą.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.

Ispanijos teniso supertalentas vyrų vienetų varžybų ketvirtfinalyje prieš daną Holgerį Runę (ATP-18) atsilikinėjo rezultatu 3:6, 6:6 (1-3), kuomet dėl traumos nusprendė iškelti baltą vėliavą ir susitikimo nebetęsti.

19-metis tenisininkas antrojo seto pabaigoje, panašu, kad pasitempė pilvo raumenį. Pirmaujant 6:5 jaunuoliui buvo suteikta medicininė pagalba, tačiau tokio tipo skausmai pilvo srityje greitai neišnyksta, o tai supratęs „Carlitos“ nusprendė nerizikuoti savo sveikata.

„Antrojo seto pabaigoje viskas labai pablogėjo. Pilvo raumens skausmą jaučiau darydamas bet kokį judesį. Nuolatos apie tai galvojau ir supratau, kad geriau tiesiog pasitraukti. Jau netrukus prasidės finalinis ATP turnyras. Dabar atliksime keletą testų problemai nustatyti ir susitelksime ties pasiruošimu Turinui“, – kalbėjo Alcarazas.

„US Open“ turnyrą laimėjęs ir į ATP reitingo viršūnę stryktelėjęs ispanas sezono pabaigoje turi vis daugiau sveikatos problemų. Nebuvo aišku, ar tenisininkas pasirodys ir Paryžiuje dėl smulkios kelio traumos. Šiame sezone jis sužaidė net 70 mačų, iš kurių 57 laimėjo.

„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas ir Holgeris Rune
„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas ir Holgeris Rune

Lapkričio 13-ąją Italijos mieste Turine prasidėsiančiame „Nitto ATP Finals“ turnyre C.Alcarazas sieks išsaugoti pirmą reitingo vietą ir tapti jauniausiu visų laikų tenisininku, metus užbaigsiančiu kaip reitingo lyderis.

Savo ruožtu H.Rune ir toliau žaidžia karjeros tenisą – per kiek daugiau nei mėnesį jis laimėjo 17 susitikimų iš 19. Metus pradėjęs antrajame šimtuke danas juos baigs greičiausiai būdamas tarp 15-os pajėgiausių planetos žaidėjų.

VIDEO: Alcaraz vs Rune in Clash of Teens; Djokovic, Tsitsipas Feature | Paris 2022 Quarter-Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas