Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 27

Paryžiuje – N.Džokovičiaus ir R.Nadalio pergalės, ispano laukia mūšis prieš dėdės auklėtinį

Devyni laimėti setai iš devynių – Novakas Džokovičius (ATP-1) ir Rafaelis Nadalis (ATP-4) atvirosiose Prancūzijos pirmenybėse kol kas žygiuoja be didesnių duobelių.
Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis
Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Penktadienį pirmasis į „Roland Garros“ kortus žengė geriausias planetos žaidėjas iš Serbijos, vos per 1 valandą ir 44 minutes rezultatu 6:3, 6:3, 6:2 sudorojo slovėną Aljažą Bedenę (ATP-195).

Tenisininkui iš Slovėnijos toks pasirodymas Paryžiuje taps labai svarbiu siekiant susigrąžinti prarastas ATP reitingo pozicijas. Beveik į trečią šimtuką išstumtas 32-ejų A.Bedene šį sezoną pradėjo tik kovą, o „Roland Garros“ turnyre dalyvavo su „apsaugotu reitingu“, kuris yra skiriamas žaidėjams, sugrįžtantiems po traumų. Praeityje jis buvo pasiekęs 43-iąją ATP reitingo vietą.

Dar vieną labai kokybišką susitikimą sužaidęs N.Džokovičiui oponentui leido sukurti vienintelį break point'ą, kurį sugebėjo išsaugoti.

18-tąjį kartą Paryžiuje žaidžiantis Nolė ketvirtą turnyro etapą pasiekė jau 16-tąjį sykį. Turnyro aštuntfinalių istorija serbui labai palanki – šiame etape jis nėra nė sykio nepralaimėjęs.

Kitame etape pirmosios raketės varžovu bus argentinietis Diego Schwartzmanas (ATP-16), nepalikęs vilčių Grigorui Dimitrovui (ATP-21) – 6:3, 6:1, 6:2.

Netrukus prie serbo aštuntfinalyje prisijungė ir amžinasis jo varžovas bei potencialus ketvirtfinalio oponentas Rafaelis Nadalis. Ispanas 6:3, 6:2, 6:4 susitvarkė su olandu Boticu Van De Zandschulpu (ATP-29).

Grunto karalius korte užtruko 2 valandas ir 11 minučių.

Įdomu tai, kad už dviejų dienų ispanas pirmą kartą karjeroje stos prieš savo dėdę Tonį. Žinoma, netiesiogiai – Toni Nadalis jau kurį laiką dirba su talentinguoju kanadiečiu Felixu Auger-Aliassime'u (ATP-9).

Jis 7:6(3), 7:6(2), 7:5 palaužė serbą Filipą Krajinovičių (ATP-55). Kanados teniso atstovas paskutiniuose trijuose „Didžiojo kirčio“ turnyruose pasiekė bent ketvirtfinalį, tačiau šįsyk tai pakartoti Paryžiuje bus labai sunku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas