Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 29

Pasaka be galo: vakar prasidėjęs R.Berankio mačas Vimbldone – vėl sustabdytas

Ričardas Berankis (ATP-81) dar pirmadienį startavo prestižiniame Vimbldono turnyre, bet antradienį jau vakarėjant jo pirmojo etapo mačas vis dar nėra baigtas. To priežastis – Londoną užklupęs lietus.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / imago images/Claudio Gärtner/Scanpix nuotr.

31-erių lietuvis akistatą su septyneriais metais jaunesniu Pietų Afrikos Respublikos atstovu Lloydu Harrisu (ATP-51) turėjo pradėti dar pirmadienį popiet, bet dėl lietaus ir į vėlesnius laikus nukeltų anksčiau prasidėjusių mačų pavėlintas buvo ir lietuvio mačas su afrikiečiu.

Galiausiai, R.Berankis ir L.Harrisas į akistatą stojo tik apie 19 val. Londono (21 val. Lietuvos) laiku, o iki sutemstant tenisininkai spėjo sužaisti du setus.

Dėl tamsos nutarta mačą perkelti į antradienį, bet ir šiandien tenisininkus užklupo gamtos išdaigos. R.Berankis su L.Harrisu nė nespėjo užbaigti trečiojo seto, kai virš Vimbldono kortų ėmė krapnoti, o turnyro organizatoriams neliko nieko kita, kaip tik stabdyti veiksmą kortuose.

Gera žinia ta, kad pirmuosius du setus pirmadienį 3:6, 4:6 pralaimėjęs R.Berankis trečiajame yra arčiau pergalės – tenisininkai žaidė lygiosiomis 6:6, o papildomame geime (tie-break) iki 7 taškų lietuvis pirmavo 4:2, kai dvikovą teko sustabdyti.

Kol kas neaišku, ar R.Berankiui pavyks pratęsti pirmąjį savo mačą šių metų Vimbldone dar šiandien. Prognozės rodo, kad lyti Londone gali ne tik visą likusį vakarą, bet ir trečiadienį, o pragiedruliai prognozuojami tik ketvirtadienį.

Lauke esančius kortus užklupus lietui, kovos tęsiamos tik stogu dengtuose centriniame ir pirmajame kortuose, kuriuose žaidžia pajėgiausi turnyro žaidėjai. Juose šįvakar turėtų pasirodyti ir vienos ryškiausių vyrų ir moterų turnyrų žvaigždžių Rogeris Federeris ir Serena Williams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito