Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 22

Pasirengimo Vimbldonui etape – R.Nadalio ir N.Džokovičiaus pasirodymai parodomajame turnyre

Trečiajam metų „Didžiojo kirčio“ turnyrui besiruošiantys du pagrindiniai pretendentai į Vimbldono trofėjų dalyvauja parodomajame turnyre „Giorgio Armani Tennis Classic“, į kurį šiemet sugūžėjo ir daugiau teniso žvaigždžių.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Londone įsikūrusiame Hurlingamo klube, kuriame kiekvienais metais prieš Vimbldono startą vyksta parodomosios teniso varžybos, šiemet apsilankė ne tik Novakas Džokovičius (ATP-1) ir Rafaelis Nadalis (ATP-4), bet ir tokie tenisininkai kaip Carlosas Alcarazas (ATP-7), Stanas Wawrinka ir kiti.

Trečiadienio programą pradėjo prieš keletą savaičių savo 14-ąjį „Roland Garros“ titulą iškovojęs R.Nadalis, kuris užtikrintai 6:2, 6:3 sutriuškino triskart „Didžiojo kirčio“ čempioną S.Wawrinką (ATP-265).

36-erių ispanui tai buvo pirmasis susitikimas ant žolės nuo 2019-ųjų Vimbldono, kuomet jį pusfinalyje įveikė Rogeris Federeris. Praėjusią savaitę grunto karalius ant šios dangos treniravosi gimtojoje Maljorkoje, o pirmadienį atvyko į Londoną.

Pirmuosius du sezono „Didžiojo kirčio“ titulus iškovojęs R.Nadalis siekia kalendorinio „Grand Slam“ titulo, iki kurio vienintelio žingsnelio praėjusiame sezone pritrūko N.Džokovičiui. Tiesa, Ispanijos tenisininkas paskutinį kartą Vimbldoną laimėjo dar 2010 metais.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Po Rafos į kortą žengė ir jau netrukus Vimbldono čempiono titulą ginsiantis N.Džokovičius. Serbas negailestingai 6:2, 6:1 sutriuškino kanadietį Felixą Auger-Aliassime'ą (ATP-9).

Paskutinius tris Vimbldono čempionatus laimėjęs Nolė šį turnyrą sieks laimėti septintąjį kartą savo karjeroje.

„Giorgio Armani Tennis Classic“ dar numatyti Davido Goffino (ATP-58) ir Caspero Ruudo (ATP-5), R.Nadalio ir F.Auger-Aliassime'o bei C.Ruudo ir C.Alcarazo susitikimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas