Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 31

Paskutinę šeimininkų viltį sudaužęs C.Alcarazas žengė į pusfinalį Majamyje

Toliau nesustabdomai rungtyniaujantis geriausias planetos tenisininkas Carlosas Alcarazas (ATP-1) iš „Miami Open“ pirmenybių eliminavo paskutinį amerikietį.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Ispanijos atstovas paskutiniajame vyrų vienetų turnyro ketvirtfinalyje 6:4, 6:2 nepasigailėjo pirmosios JAV raketės Tayloro Fritzo (ATP-10).

C.Alcarazas ir toliau žaibiškai artėja prie itin reto „Sunshine Double“ pasiekimo tenise – kai yra laimimi du iš eilės „Masters“ turnyrai, vykstantys Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Tai yra pavykę padaryti tik septyniems vyrams ir keturioms moterims, o absoliutus rekordininkas Novakas Džokovičius šį dublį užfiksavo net keturis kartus.

Paskutinis tai padaręs tenisininkas yra Rogeris Federeris (2017 m.), moterų tarpe tai įvyko dar visai neseniai, kai praėjusiais metais Indian Velse ir Majamyje uždominavo Iga Swiatek.

Visus tris kartus šiemet Top 10 varžovus įveikęs 19-metis vunderkindas per 19 mačų iškovojo net 18 pergalių ir yra per du laimėjimus nuo to, kad apsaugotų pirmą ATP reitingo poziciją nuo N.Džokovičiaus.

Pusfinalyje jo lauks puikiai pažįstamas Jannikas Sinneris (ATP-11). Pastarasis 6:3, 6:1 sutriuškino suomį Emilį Ruusuvuorį (ATP-54).

Šių dviejų ATP talentų keliai susikirto ir Indian Velso pusfinalyje, kur po atkaklios dviejų setų kovos triumfavo ispanas. Tarpusavio akistatose ATP ture 3:2 pirmauja „Carlitos“, tačiau J.Sinnerio pranašumu galėtų tapti tai, kad italas ilsėjosi 24 valandomis daugiau.

Kitą pusfinalio porą sudarys Karenas Chačanovas (ATP-16) ir Daniilas Medvedevas (ATP-5).

K.Chačanovas 6:3, 6:2 sudorojo Francisco Cerundolo (ATP-31), o D.Medvedevas 6:3, 7:5 pranoko Christopherį Eubanksą (ATP-119).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas