Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 20

Paskutinę sekundę Rusijos pilietybę iškeitusi tenisininkė įšoko į Vimbldono traukinį

Rusijos tenisininkė Natela Dzalamidze rado būdą apeiti Vimbldono draudimą ir paskutinę sekundę pasikeitusi pilietybę galės dalyvauti jau kitą savaitę prasidėsiančiame „Didžiojo kirčio“ turnyre Londone.
Natela Dzalamidze
Natela Dzalamidze / „Twitter“ nuotr.

Maskvoje gimusi 29-erių tenisininkė gavo Sakartvelo pilietybę ir galiausiai galės varžytis Vimbldone, informuoja „The Times“.

Iš labai ribotos informacijos internete britų žiniasklaida negalėjo nustatyti tikslių tenisininkės ryšių su Sakartvelu, tačiau tiek jos vardas, tiek ir pavardė yra kartveliški. Pranešama, kad tarpsezonyje ji treniravosi Ukrainos sostinėje Kijeve.

Vimbldono organizatoriai komentuodami šią situaciją save įvardijo „bejėgiais“ – jiems neliko nieko kito, kaip tik priimti N.Dzalamidzę į turnyrą, kadangi nuo šiol ji turi Sakartvelo pasą, o pirmenybėse yra aiškiai užrausta dalyvauti tik rusams ir baltarusiams.

„Scanpix“ nuotr./Natela Dzalamidze (kairėje) ir Kamila Rakhimova (dešinėje) laimėjo WTA turnyrą Lince (Austrija) 2021 metais
„Scanpix“ nuotr./Natela Dzalamidze (kairėje) ir Kamila Rakhimova (dešinėje) laimėjo WTA turnyrą Lince (Austrija) 2021 metais

Iki šiol Rusijai atstovavusi tenisininkė šiuo metu žaidžia tik dvejetų turnyrus ir yra 43-oji WTA dvejetų pasaulio raketė. Vienetuose ji aukščiausiai buvo pakilusi iki 245-osios pozicijos, tačiau dabar šio reitingo nebeturi.

Vimbldono dvejetų turnyre N.Dzalamidze žais poroje su serbe Aleksandra Krunič. Tenisininkės vien už dalyvavimą jau užsitikrino 6250 svarų, o dar beveik 2 tūkst. svarų jai atitektų, jei tenisininkė nuspręstų varžytis ir mišrių dvejetų kovose.

Du WTA dvejetų titulus per savo karjerą iškovojusi N.Dzalamidze iš viso yra uždirbusi apie 300 tūkst. svarų. Vimbldone ji dalyvaus trečią kartą.

Priminsime, kad Vimbldonas išlieka vieninteliu „Didžiojo kirčio“ turnyru, užvėrusiu duris šalių agresorių – Rusijos bei Baltarusijos – tenisininkams. Tokį pat žingsnį atliko ir komandinės „Davis Cup“ bei „Billie Jean King Cup“ varžybos, tačiau nė vienas kitas ATP ar WTA turnyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas