Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutinio karjeros pasirodymo laukiantis A.Murray Paryžiuje žais tik dvejetus

Paryžiaus olimpinėms žaidynėms besiruošianti britų teniso legenda Andy Murray (ATP-121) patvirtino, kad tai bus paskutinysis turnyras tenisininko karjeroje.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

„Atvykau į Paryžių sužaisti paskutiniojo karjeros turnyro. Kova už Didžiąją Britaniją man padovanojo įsimintiniausias savaites ir nepaprastai didžiuojuosi galimybe tai padaryti paskutinį kartą“, – tik atvykęs į Prancūzijos sostinę prieš keletą dienų parašė Andy.

37-erių veteranas Paryžiuje planavo dalyvauti tiek vienetų, tiek ir dvejetų varžybose, tačiau pilnai neišgijusi nugaros trauma tenisininką privertė pakoreguoti planus – galiausiai jis pasirodys tik dvejetų turnyre kartu su tautiečiu Danieliu Evansu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andy Murray ir Danielis Evansas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andy Murray ir Danielis Evansas

„Priėmiau sprendimą išsibraukti iš vienetų ir susikoncentruoti ties dvejetais su Danu. Mūsų treniruotės klostosi puikiai, kartu atrodome tikrai gerai. Žaidimas olimpinėse žaidynėse yra kur kas daugiau nei atstovauti tik sau. Aš visada tuo mėgavausi“, – pasakojo Murray.

A.Murray ir D.Evanso duetas pirmajame olimpinio teniso dvejetų turnyo etape lauks japonai Kei Nishikoris ir Taro Danielis.

Priminsime, kad birželio mėnesį „Queen's Club“ turnyre nugaros traumą patyrusiam škotui buvo atlikta nedidelė operacija. Tenisininkas lenktyniavo su laiku ir tikėjosi pasirodyti Vimbldono vienetų turnyre, tačiau galiausiai turėjo pasitenkinti tik dvejetais.

„Psichologiškai jaučiuosi vis dar jaunas, tačiau fiziškai... Pastarieji metai man buvo labai sunkūs, turėjau daug operacijų, daug traumų. Dėl sprendimo baigti karjerą konsultavausi su šeima, tačiau galutinį verdiktą pasakiau aš pats. Džiaugiuosi tuo. Džiaugiuosi, kad karjerą galėsiu pabaigti olimpinėse žaidynėse“, – dėstė teniso legenda.

A.Murray per savo karjerą yra iškovojęs tris olimpinius medalius – du aukso vienetuose (2012 ir 2016 m.) bei sidabrą mišriuose dvejetuose (2012 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito