Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 22

Paskutinio šokio nebus: Argentinos teniso legenda dėl kelio skausmų nepasirodys „US Open“

Legendinis Argentinos tenisininkas Juanas Martinas Del Potro tikėjosi paskutinį kartą karjeroje pasirodyti nuostabius prisiminimus sukeliančiame „US Open“ turnyre, tačiau buvusią trečią pasaulio raketę ir vėl sustabdė fizinės problemos.
Juanas Martinas Del Potro
Juanas Martinas Del Potro / „Scanpix“ nuotr.

Praėjusiais metais profesionalo karjerą dėl nuolatinių traumų užbaigęs Juanas Martinas Del Potro šio sezono pradžioje nustebino teniso pasaulį pareikšdamas, kad nori sugrįžti ir sudalyvauti „US Open“ pirmenybėse, kurias sensacingai laimėjo 2009 metais.

34-erių tenisininkas pamažu vėl pradėjo treniruotis ir ruoštis sugrįžimui, o atvirųjų JAV teniso pirmenybių organizatoriai jam pažadėjo „vardinį kvietimą“, tačiau galiausiai „Delpo“ dalyvių sąraše taip ir neatsirado.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Juanas Martinas Del Potro
AFP/„Scanpix“ nuotr./Juanas Martinas Del Potro

Skaičiuojant paskutines dienas iki turnyro Niujorke pradžios pats argentinietis galiausiai pranešė, kad fiziškai nėra pasiruošęs sugrįžti. Deja, tačiau didelio krūvio neatlaiko tenisininko dešinys kelis, kurį jis pirmą kartą susižeidė dar 2019 metais ir nuo to laiko sužaidė vienintelį atsisveikinimo mačą Buenos Airėse.

J-M.Del Potro atskleidė, kad „ieškos kitų problemos sprendimų būdų“, taip galimai palikdamas atviras duris dar vienam bandymui sugrįžti.

Be sunkios dešinio kelio traumos Argentinos teniso legendai per savo karjerą teko iškęsti ir ne vieną riešo operaciją.

22 ATP titulus iškovojęs tenisininkas savo trofėjų kolekcijoje taip pat turi Daviso taurę bei du olimpinius medalius - sidabrą Rio žaidynėse 2016 metais ir bronzą Londone 2012 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas