Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 08

Paskutinis šokis: su tenisu C.Wozniacki atsisveikino žaisdama prieš gerą draugę

Legendinė Danijos tenisininkė Caroline Wozniacki karjerą baigė 2020-ųjų metų pradžioje, tačiau dar tikėjosi sušokti paskutinį šokį teniso aikštelėje ir su mylimu sportu bei ištikimiausiais aistruoliais atsisveikinti deramai. Tai buvusiai tenisininkei galiausiai pavyko padaryti tik šią savaitę.
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki / „Scanpix“ nuotr.

2019-ųjų metų gruodį lenkiškų šaknų turinti danė paskelbė, kad kitų metų „Australian Open“ pirmenybės jai bus paskutinės karjeroje.

Melburne vykusiame „Didžiojo kirčio“ turnyre C.Wozniacki patyrė nesėkmę trečiajame rate, tačiau tenisui paskutinį „sudie“ ji norėjo ištarti savo gimtojoje šalyje, surengdama parodomąjį atsisveikinimo mačą.

Dvikova Kopenhagoje prieš Sereną Williams (WTA-246) buvo suplanuota 2020-ųjų gegužę, tačiau tuomet pasauliui netikėtai smogė koronavirusas, o 2021-ųjų liepą Caroline ir buvusio NBA krepšininko Davido Lee šeima sulaukė pagausėjimo – dukrytės Olivijos.

Galiausiai – po beveik dviejų metų laukimo, C.Wozniacki ir vėl žengė į teniso aikštę ir rezultatu 7:5, 6:4 įveikė kitą gerą savo bičiulę Angelique Kerber (WTA-16).

Įdomu tai, kad vienintelį karjeros „Didžiojo kirčio“ trofėjų 2018-ais metais Melburne danė iškovojo įveikdama būtent A.Kerber, kuri taip pat turi glaudų ryšį su Lenkija – šioje šalyje gyvena bei turi dvigubą Vokietijos ir Lenkijos pilietybę.

31-erių C.Wozniacki, per savo karjerą užlipusi į WTA reitingo viršūnę, iškovojusi net 30 titulų vienetų turnyruose ir laimėjusi daugiau nei 35 milijonus JAV dolerių (penkta vieta tarp visų tenisininkių), per daug nuo teniso neatitolsta – neseniai pradėjo komentatorės karjerą, prisijungusi prie „Tennis Channel“ komandos.

Buvusi tenisininkė kartu su savo vyru D.Lee yra sėkmingai įsisukusi į verslo pasaulį, o ne per seniausiai tapo ir garsios Danijos elektronikos kompanijos „Bang & Olufsen“ ambasadore.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas