Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pergalė! V.Gaubas įtvirtino Lietuvos triumfą prieš Sakartvelą

Lietuvos teniso rinktinė nagais ir dantimis išplėšė pergalę prieš Sakartvelo atstovus Daviso taurės susitikime. Lietuvių triumfą įtvirtino Viliaus Gaubo (ATP-366) laimėtas mačas.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / Sauliaus Čirbos nuotr.

19-metis lietuvis lemiamoje akistatoje 7:5, 6:3 pranoko ketveriais metais vyresnį Zurą Tkemaladzę (ATP-721).

Akistata užtruko 1 valandą ir 50 minučių. Tai trečioji V.Gaubo pergalė Daviso taurėje.

Ši antrosios Lietuvos raketės pergalė lėmė Lietuvos triumfą prieš Sakartvelą 3:2 ir išsaugotą vietą Daviso taurės I grupėje.

Sauliaus Čirbos nuotr./Vilius Gaubas
Sauliaus Čirbos nuotr./Vilius Gaubas

Lietuvių ir kartvelų mūšiai prasidėjo šeštadienį, kai V.Gaubas nusileido kartvelų lyderiui Sabai Purtseladzei (ATP-450), o Ričardas Berankis (ATP-248) užtikrintai pranoko Z.Tkemaladzę.

Sekmadienis prasidėjo dvejetų akistata, kurioje Aleksandras Metreveli (ATP-882) ir Aleksandras Bakshi (ATP-904) nugalėjo Lietuvai atstovavusį Edo Butvilo (ATP-638) ir Tado Babelio tandemą. Vėliau R.Berankis dramatiškai įveikė S.Purtselazę ir išsaugojo Lietuvos šansus.

Šeštadienį kito kartvelo pamoką gavęs V.Gaubas šį kartą kontroliavo situaciją ir pamažu krovėsi pergalės pamatus.

Pirmajame sete jis sugebėjo laimėti varžovo padavimus šeštajame geime, bet neišnaudojo net šešių set pointų devintajame geime paduodamas pats ir galiausiai pralaimėjo geimą, leisdamas varžovui išlyginti rezultatą.

Tačiau tai nepalaužė 19-mečio V.Gaubo – lietuvis seto pabaigoje pasinaudojo šansu laimėti varžovo padavimus dar kartą ir iškovojo pergalę pirmajame sete 7:5.

Antrajame sete lemtingu tapo šeštasis geimas, kai V.Gaubas vėl nubreikino varžovą, o įgijęs pranašumą atgal nebesidairė ir įtvirtino savo triumfą.

Lietuvis puikiai padavė pirmu bandymu (73 proc. sėkmingų padavimų) ir laimėjo 3 break pointus iš 7, kai jo varžovas – tik 1 iš 8.

Kitą kartą Daviso taurėje lietuviai varžysis rugsėjį, kai žais I grupės akistatoje prieš vieną iš 23 kitų komandų. Tarp galimų varžovų bus ir tokios šalys kaip Serbija su Novaku Džokovičiumi arba Graikija su Stefanos Tsitsipu. Pergalės atveju lietuviai patektų į elitinių komandų grupę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas