Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 04

Pergalės dar teks palaukti: K.Clijsters nusileido ir pajėgiausiai D.Britanijos tenisininkei

Vos antrąjį mačą po labai ilgos pertraukos ir sugrįžimo į kortus žaidusi Kim Clijsters pergalės skonio dar turės palaukti. Po daugiau nei septynerių metų į didįjį tenisą sugrįžusi belgė „Abierto GNP Seguros“ moterų teniso turnyre Meksikoje 3:6, 5:7 nusileido pirmajai Didžiosios Britanijos raketei Johannai Kontai (WTA-16).
Kim Clijsters
Kim Clijsters / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kim Clijsters

Tai buvo vos antrasis K.Clijsters mačas sugrįžus į tenisą. Pirmajame prieš daugiau nei dvi savaites belgė nusileido tuo metu taip pat 16-ajai planetos raketei Garbinei Muguruzai – 2:6, 6:7(6).

Keturis „Didžiojo kirčio“ turnyrus per karjerą iškovojusi K.Clijsters nuo teniso atsitraukė po 2012 m. rudenį vykusio „US Open“ turnyro, būdama 29-erių. Tai buvo jau antroji jos pertrauka nuo teniso.

Pirmąsyk karjerą Belgijos sportininkė sustabdė dar 2007 m., kai būdama vos 23-ejų iš kortų pasitraukė dėl traumų ir norimo šeimos pagausėjimo.

Tuomet belgė pagimdė pirmąją dukrelę Jada, bet 2009 metais sugrįžo. Vos trečiajame sugrįžimo turnyre K.Clijsters šokiravo pasaulį laimėdama „US Open“. Vardinį kvietimą gavusi belgė nugalėjo tokias tenisininkes kaip Li Na, Caroline Wozniacki bei seseris Williams.

Dabar į tenisą Kim Clijsters sugrįžo jau kaip trijų vaikų motina – mažoji Jada turi du jaunesnius broliukus.

Pirmajame savo mače Dubajuje gerokai pagąsdinusi šiemet „Australian Open“ finale žaidusią G.Muguruzą, šįkart K.Clijsters nedavė lengvo gyvenimo ir pajėgiausiai D.Britanijos žaidėjai.

Belgijos sportininkė net galėjo išplėšti tie-breaką antrajame sete, bet nesugebėjo apsaugoti savųjų padavimų ir turėjo pripažinti varžovės pranašumą.

„Jaučiau, kad kai kurie dalykai man pavyko geriau, tačiau vis dar turiu vietos tobulėjimui, – po pralaimėjimo sakė K.Clijsters. – Štai kodėl man verta žaisti kuo daugiau. Dubajuje nepradėjau labai gerai, nes buvau priblokšta, tačiau šiandien nuo pat pradžių padavinėjau ir žaidžiau kur kas geriau. Tai – vienas iš pozityvių dalykų, o kitus aspektus sieksiu pagerinti, kad kituose mačuose žaisčiau dar geriau.“

Kitame etape J.Kontos lauks vokietės Tatjanos Marios (WTA-91) iššūkis. Ji pirmajame turnyro etape parklupdė prieš tai „Abierto Mexicano Telcel“ turnyrą laimėjusią britę Heather Watson (WTA-49).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi