Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 01

Pergalės Kinijoje tęsiasi – R.Berankis žengė į pusfinalio etapą

Geriausias šalies tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-254) šią savaitę iškovojo jau trečią pergalę ATP „Challenger“ kategorijos pirmenybėse Kinijoje ir pasiekė pusfinalio etapą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Twitter“ nuotr.

Vyrų vienetų varžybų ketvirtfinalyje 33-ejų tenisininkas po permainingos kovos 7:5, 6:7(4), 6:1 palaužė Coliną Sinclairą (ATP-379), kuris atstovauja egzotiškosioms Marianų Šiaurinėms saloms.

Per pirmuosius du susitikimo setus neišryškėjo nė vieno iš tenisininkų pranašumas – dominuodavo tas žaidėjas, kuris savo rankose turėdavo padavimus.

Lietuviui pirmojo seto pabaigoje pavyko prigauti varžovą ir nulaužti padavimus, tačiau antroje žaidimo partijoje break point'o galimybių iš vis nebuvo ir seto baigtis sprendėsi pratęsime, kuriame solidžiau atrodė C.Sinclairas.

Visgi lemiamas trečiasis setas priklausė tik vienam tenisininkui – R.Berankiui, kuris laimėjo pirmuosius penkis geimus ir užtikrintai pasiekė finišo tiesiąją.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Ričardas Berankis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Ričardas Berankis

Lietuvos teniso rinktinės lyderis laimėjo 79 proc. taškų pirmaisiais padavimais ir net 74 proc. – antraisiais, varžovui nesuteikdamas nė vieno break point'o.

Ričardui tai tik trečiasis „Challenger“ turnyrų pusfinalis šiame sezone. Patekdamas tarp keturių pajėgiausių pirmenybių Kinijoje tenisininkų jis užsitikrino 30 ATP reitingo taškų ir 3780 JAV dolerius.

Pusfinalyje vilniečio lauks antrą skirstymą turintis prancūzas Terence'as Atmane (ATP-218).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas