Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 02

Pergalingas startas – R.Berankis metus pradėjo laimėdamas dramatiškai

Neįprastą sezono startą pasirinkęs Ričardas Berankis (ATP-168) turėjo vargo, bet sugebėjo metus atidaryti pergalingai „Challenger“ serijos turnyre Portugalijoje.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Organizatorių nuotr.

Pirmoje 2023-iujų akistatoje 32-ejų lietuvis atsigavo po šalto dušo pirmajame sete ir 2:6, 6:1, 7:5 nugalėjo italą Gian Marco Moroni (ATP-312).

24-erių lietuvio oponentas gerokai sėkmingiau pradėjo susitikimą ir per 43 minutes laimėjo pirmąjį setą, bet R.Berankis sugebėjo atsitiesti ir per 34 minutes sutriuškino varžovą antrajame sete.

Mačo nugalėtojas sprendėsi permainingame trečiajame sete, kurio metu tenisininkai net penkis kartus laimėjo varžovo padavimų serijas, o lemiamu tapo 11-asis geimas, kai R.Berankis nubreikino varžovą ir įgijo lemtingą pranašumą.

R.Berankio ir G.Moroni akistata iš viso užtruko 2 valandas ir 21 minutę.

Antrajame rate pajėgiausio Lietuvos tenisininko, kuris yra pirmoji turnyro Oeiraše raketė, lauks akistata su vienu iš atranką įveikusių žaidėjų – prancūzu Kenny De Schepperiu (ATP-368) arba turku Cemu Ilkelu (ATP-368).

Įprastai R.Berankis metus pradėdavo Australijoje, kur varžydavosi „Australian Open“ ir keliuose kituose turnyruose, bet šį kartą lietuvis nusprendė startuoti žemesnio rango turnyruose Portugalijoje.

Turnyro prizinį fondą sudaro 36 tūkstančiai eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas