Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 15

Pergalių sąskaitą Turine atsidaręs C.Alcarazas tęsia kovą dėl patekimo į pusfinalį

Antroji pasaulio raketė Carlosas Alcarazas (ATP-2) surengė kur kas kokybiškesnį pasirodymą nei pirmajame „Nitto ATP Finals“ grupės mače ir iškovojo pirmąją pergalę.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Ketvirtąją pirmenybių Turine dieną raudonojoje grupėje Ispanijos teniso sensacija užtikrintai 7:5, 6:2 sudorojo rusą Andrejų Rubliovą (ATP-5), kuris prarado net ir teorines viltis žengti į pusfinalio etapą.

Praėjusiais metais baigiamąjį sezono turnyrą dėl traumos praleidusiam C.Alcarazui tai pirmoji karjeros pergalė prestižinėse teniso pirmenybėse, kuriose varžosi aštuoni daugiausiai ATP reitingo taškų per kalendorinius metus surinkę tenisininkai.

Pergalių sąskaitą Turine atsidariusiam jauniausiam turnyro dalyviui šis laimėjimas buvo žūtbūtinis siekiant prasibrauti į pusfinalį. Ispanas savo pogrupyje dar gali išsirikiuoti nuo 1 iki 3 pozicijos.

„Tai buvo absoliučiai skirtingas mačas ir mano žaidimo lygis nuo pirmadienio. Tai yra lygis, kurį aš turiu demonstruoti, jei noriu suteikti sau šansų šiame nuostabiame turnyre. Vakar turėjau puikią treniruotę, kurios metu pagavau savo žaidimą, o šiandien pasirodžiau tikrai gerai. Džiaugiuosi savo tenisu“, – kalbėjo susitikimo nugalėtojas.

Pergalingame mūšyje Vimbldono čempionas buvo nesustabdomas prie padavimų linijos – iš viso paduodamas pralaimėjo tik 7 kamuoliukus, o pirmaisiais kirčiais laimėjo net 94 procentus žaistų taškų.

Beje, tai buvo pirmoji tarpusavio akistata ATP ture tarp A.Rubliovo ir C.Alcarazo. Pastarasis šiame sezone prieš oponentus iš pirmojo 10-tuko iškovojo 10 pergalių ir patyrė 5 pralaimėjimus.

Šiandien vakare nuo 22 val. Lietuvos laiku dėl antrosios pergalės raudonojoje grupėje susikaus Daniilas Medvedevas (ATP-3) ir Alexanderis Zverevas (ATP-7).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas