Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pergalių serija Italijoje tęsiasi – V.Gaubas pateko į stipriausiųjų ketvertą

Lietuvos teniso talentas ir šiuo metu geriausias šalies tenisininkas Vilius Gaubas (ATP-221) „Challenger“ turnyre Italijoje sėkmingai tęsia pirmojo šios kategorijos trofėjaus medžioklę – iškovojo jau trečiąją pergalę paeiliui.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / Ryčio Ilionio nuotr.

Lietuvos teniso rinktinės atstovas vyrų vienetų varžybų ketvirtfinalyje 6:4, 6:4 pranoko kortų šeimininką Lorenzo Giustino (ATP-294) ir vos trečią kartą karjeroje pateko į „Challenger“ turnyro pusfinalį.

Per kiek mažiau nei 2 valandas triumfavusiam 19-mečiui tenisininkui tai neabejotinai buvo kokybiškiausias mačas šią savaitę Italijoje.

Visus tris break point'us išsaugojęs V.Gaubas taip nė sykio ir nepralaimėjo savų padavimų – paduodamas pirmuoju mėginimu laimėjo 72 proc. taškų, antruoju – 60 proc.

Antrojo seto viduryje lietuvis paprašė medicininės pertraukėlės, kurios metu gydytojas jaunajam tenisininkui sustabdė kraujavimą iš nosies.

Bet kokį Lietuvos teniso aistruolių nerimą dėl savo sveikatos V.Gaubas greitai išsklaidė – trumpa pauzė neturėjo jokios įtakos jaunuolio žaidimui ir galingais kirčiais jis greitai pasiekė finišo tiesiąją.

Patekdamas tarp keturių pajėgiausių turnyro tenisininkų lietuvis užsitikrino 22 ATP reitingo taškus ir 3565 JAV dolerius.

Pusfinalyje šeštadienį V.Gaubas žais prieš Čekijos atstovą Andrew Paulsoną (ATP-359).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas