Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Pergalių seriją pratęsęs E.Butvilas pateko į pirmą „Challenger“ ketvirtfinalį šiemet

Lietuvos teniso talentas Edas Butvilas (ATP-420) tęsia pergalingą žygį Vokietijoje vykstančiose „Challenger“ kategorijos pirmenybėse, kuriose ketvirtadienį užsitikrino kelialapį į ketvirtfinalį.
Edas Butvilas
Edas Butvilas / nuotr. Sauliaus Čirbos

Vyrų vienetų varžybų aštuntfinalyje 19-metis tenisininkas rezultatu 5:7, 6:1, 6:3 pranoko aukščiau reitinguotą čeką Michaelą Vrbensky (ATP-278).

Lietuvos teniso rinktinės atstovui tai bus pirmasis „Challenger“ turnyro ketvirtfinalis šiame sezone ir tik antrasis apskritai karjeroje. Pusfinalio etapo šios kategorijos pirmenybėse jaunuolis dar pasiekęs nėra.

Startavęs nuo atrankos varžybų E.Butvilas turnyre Vokietijoje iškovojo jau ketvirtą pergalę iš eilės. Priminsime, kad pirmajame rate lietuvis netikėtai parklupdė buvusį pirmojo ATP reitingo šimtuko tenisininką Hugo Dellieną (ATP-171) iš Bolivijos.

Jau užsitikrinęs 2070 JAV dolerių prizą bei 12 ATP reitingo taškų E.Butvilas naujame ATP reitinge kils į rekordines aukštumas bei pirmą kartą karjeroje pravers ketvirtojo ATP šimtuko duris – šiuo metu jam yra projektuojama 386-toji pozicija.

Penktadienį ketvirtfinalyje lietuvio lauks vienas iš turnyro favoritų – pirmą skirstymą turintis argentinietis Camilo Ugo Carabellis (ATP-100).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius