Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 16

Pietų Afrikos Respublikos dvejetų tenisininkai nepaliko vilčių Lietuvos rinktinei

Lukas Mugevičius ir Laurynas Grigelis neatsilaikė prieš galingąjį afrikiečių tandemą Raveną Klaaseną ir Ruaną Roelofse'ą. Dvikova truko vos pusantros valandos,o baigėsi PAR pergale rezultatu 6:1, 6:1, 6:3. Lietuvos rinktinė vis dar pirmauja rezultatu 2:1, o lemiami vienetų mačai prasidės sekmadienį 11:00 Kauno „Ąžuolyno“ teniso centre.
Lukas Mugevičius ir Laurynas Grigelis prieš Raveną Klaaseną ir Ruaną Roelofse'ą
Lukas Mugevičius ir Laurynas Grigelis prieš Raveną Klaaseną ir Ruaną Roelofse'ą / Organizatorių nuotr.

Šiame mače Lietuvos tenisininkai pralaimėjo šešias padavimų serijas, o patys iš šešių „break point'o“ galimybių nepasinaudojo nė viena. L.Mugevičius ir L.Grigelis laimėjo vos 63 proc. savo pirmųjų padavimų, o jų varžovai atsakė taškais pabaigdami net 81 proc.

„Vis dar esu lengvam šoke, – po mačo prisipažino L.Mugevičius. - Mes žinojom, kad šiandien žaisime prieš ypač pajėgius dvejeto žaidėjus, tačiau bent jau aš nesitikėjau, kad jie atrodys taip gerai. Neturėjome jokių šansų, nors manėme, kad galbūt lėtesnė grunto danga bus mūsų privalumas.

Tačiau taip neatsitiko. Visgi viskas kol kas mūsų rankose, tereikia iškovoti bent vieną tašką rytoj. Todėl dabar visas savo mintis sutelkiame į rytdieną“.

Lietuviai pirmuose dviejuose setuose nieko negalėjo padaryti prieš devintąją vietą pasaulio dvejetų reitinge užimančio R.Klaaseno vedamą duetą. L.Mugevičius ir L.Grigelis šiek tiek pasipriešino trečiame sete, tačiau rezultatui esant 3:3 pralaimėjo tris taškus iš eilės.

Sekmadienį vienetų susitikimu pradės L.Grigelis. Jis stos į kovą su 323 pasaulio rakete Lloydu Harrisu. Jeigu PAR tenisininkas iškovos pergalę, tai lemiamą susitikimą žais L.Mugevičius. Jis susitiktų su 410 vietą pasaulio reitinge užimančiu Tuckeriu Vorsteriu.

Priminsime, kad dvikova vyksta iki trijų pergalių, o Lietuvos tenisininkai, kol kas, yra laimėję abu vienetų susitikimus.

„Tikiuosi, kad mūsų rinktinės sirgaliai rytoj lemiamuose mačuose palaikyti mus ypač aktyviai“, – sakė L. Mugevičius.

Beje, Lietuvos ir PAR rinktinių dvejetų dvikovą stebėjo ir Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas bei jo asistentas Darius Maskoliūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas