Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 13

Pirmą kartą 2 setų deficitą finale panaikinęs N.Džokovičius – čempionas Paryžiuje

Pirmoji planetos raketė Novakas Džokovičius dar kartą įrodė, kad yra vertas geriausio pasaulio tenisininko statuso. Serbijos teniso monstras antrą kartą karjeroje triumfavo prestižiniame „Roland Garros“ turnyre.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

N.Džokovičius didžiajame turnyro finale per 4 valandas ir 11 minučių rezultatu 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 įveikė Stefanos Tsitsipą (ATP-5).

Serbas labai netikėtai iš savo rankų paleido beveik laimėtą pirmąją partiją – Nolė pirmavo 6:5 ir padavinėjo setui, tačiau kovingasis graikas sugrįžo ir galiausiai laimėjo dramatišką pratęsimą (8:6).

Atrodo, jog tokia netikėta seto baigtis stipriai išmušė iš vėžių Novaką, kuris antrąjį setą pralaimėjo triuškinamai – 2:6.

Serbijos teniso superžvaigždė per savo karjerą „Didžiojo kirčio“ finaluose niekuomet nebuvo sugrįžęs atsiliekant 0:2, tačiau šioje dvikovoje vienas tituluočiausių visų laikų tenisininkų perlipo ir šį barjerą.

Mažais žingsneliais N.Džokovičius perėmė mačo kontrolę, o beveik 11 metų jaunesniam graikui kautis kaip lygiam su lygiu pradėjo trukdyti ir nugaros skausmai – po trečiojo seto S.Tsitsipas paprašė medicininės pertraukėlės.

Nuo trečiojo seto pradžios serbas savo varžovui nesuteikė nė vieno break point'o ir galiausiai iškovojo užtikrintą pergalę.

33-ejų tenisininkui tai buvo jau 19-asis karjeros „Didžiojo kirčio“ titulas. Pirmai planetos raketei iki amžinų varžovų – Rogerio Federerio ir Rafaelio Nadalio (abu po 20) – trūksta viso labo vieno trofėjaus.

Pagal dabartinę demonstruojamą formą tapti visų laikų rekordininku Nolei gali pavykti jau šiemet – jis bus laikomas neabejotinu favoritu laimėti tiek Vimbldoną, tiek „US Open“.

N.Džokovičius taip pat tapo pirmuoju tenisininku „Open Era“ laikotarpyje, kuriai visus keturis „Didžiojo kirčio“ turnyrus pavyko laimėti mažiausiai du kartus.

Be 2000 ATP reitingo taškų N.Džokovičius taip pat užsidirbs ir 1,4 mln. eurų.

S.Tsitsipo žygis iki pirmojo karjeros „Didžiojo kirčio“ finalo bus įvertintas 1200 ATP reitingo taškų ir 750 tūkst. eurų. Naujame ATP reitinge graikas pakils į rekordinę ketvirtąją poziciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito