Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 07

Pirmą kartą „US Open“ pusfinalį pasiekęs G.Monfilsas: LeBronas Jamesas mane skatina siekti aukštumų

Pirmą kartą karjeroje į „US Open“ čempionato pusfinalį patekęs Prancūzijos tenisininkas Gaelis Monfilsas neslėpė džiaugsmo. Dvyliktoji pasaulio raketė pabrėžė, kad prie pagerėjusių jo rezultatų iš dalies prisidėjo ir šiemet NBA čempionu tapęs JAV krepšininkas LeBronas Jamesas.
Gaelis Monfilsas
Gaelis Monfilsas / „Scanpix“ nuotr.

Vėlų antradienio vakarą G.Monfilsas 6:4, 6:3, 6:3 užtikrintai nugalėjo 25-ąją pasaulio raketę tautietį Lucasą Pouille ir pirmą kartą po aštuonerių metų pertraukos pateko į „Didžiojo kirčio“ turnyro pusfinalį.

„US Open“ čempionato pusfinalis 12-ajai pasaulio raketei taip pat padės sugrįžti į pirmą ATP dešimtuką, kuriame paskutinį kartą Prancūzijos tenisininkas buvo prieš penkerius metus.

Apskritai G.Monfilsas pastaruoju metu demonstruoja įspūdingus rezultatus. Nuo Vimbldono pabaigos 30-metis prancūzas iškovojo devyniolika pergalių ir patyrė viso labo dvi nesėkmes, neįskaitant pasitraukimo dėl traumos Sinsinačio „Masters“ turnyro aštuntfinalyje prieš Dominicą Thiemą.

Anot paties Prancūzijos tenisininko, siekti gerų rezultatų jį paskatino vienu geriausių visų laikų krepšininku laikomas amerikietis LeBronas Jamesas, kuris šiemet su savo atstovaujamu „Cleveland Cavaliers“ klubu tapo NBA lygos čempionais.

„Aš labai vertinu tai, ką per savo karjerą nuveikė LeBronas Jamesas, – po triumfo „US Open“ čempionato ketvirtfinalyje pasakojo G.Monfilsas. – Jo protas ir įdėtas darbas tam, kad laimėtų finalą, man yra pavyzdys.“

Anot G.Monfilso, „Cavaliers“ ekipos žvaigždė jam ypač patinka dėl to, jog yra „sumanus žmogus ir atletas“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Gaelis Monfilsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gaelis Monfilsas

„Jis yra didis atletas ir labai malonus bei protingas žmogus. Kartą buvome susitikę, bet tik tam, kad kartu nusifotografuotume.“

Dvyliktosios pasaulio raketės nuomone, jie su L.Jamesu turi vieną lengvai pastebimą panašumą – abu turi biologinių dovanų, kurios jiems leidžia žaisti kitaip, nei tą daro kiti.

„Manau, kad esu labai apdovanotas genetiškai, – nusišypsojo G.Monfilsas, pabrėžęs, kad pats korte nesijaučia esąs šoumenas. – Daug kam atrodo, kad korte aš užsidedu kažkokio šoumeno kaukę, bet kiekvienas mano šuolis ar špagatas yra skirtas taškui laimėti. Aš korte jokio šou nekuriu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento