Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 19

Pirmą planetos raketę nušlavęs Lenkijos tenisininkas – čempionas Halėje

Įspūdingą savaitę ATP 500 serijos turnyre „Terra Wortmann Open“ Halėje (Vokietija) lenkas Hubertas Hurkačas (ATP-12) vainikavo nepriekaištingu pasirodymu prieš geriausią pasaulio tenisininką.
Daniilas Medvedevas ir Hubertas Hurkačas
Daniilas Medvedevas ir Hubertas Hurkačas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Didžiajame turnyro finale sekmadienio pavakarę Lenkijos teniso žvaigždė užtikrintai 6:1, 6:4 sutriuškino šią savaitę į pirmą ATP reitingo vietą sugrįžusį rusą Daniilą Medvedevą (ATP-1).

Nuo susitikimo pradžios dominuoti pradėjęs H.Hurkačas laimėjo pirmuosius penkis geimus ir pasiklojo tvirtus pamatus savo pirmajam karjeros triumfui ant žolės.

25-erių lenkui šiame finale taip ir neteko nė sykio vytis savo varžovą – antroje žaidimo partijoje jau pirmajame geime jis ir vėl iš karto laimėjo oponento padavimus bei galingai finišavo. Viso susitikimo metu H.Hurkačas pralaimėjo tik penkis taškus savo pirmaisiais kirčiais ir neturėjo išsaugoti nė vieno break point'o.

Nors intriga šiame finale tarp tenisininkų nekvepėjo, įtemptų momentų Halėje netrūko. Pirmajame sete apsaugos darbuotojams teko gaudyti protestantą, kuris siekė prisirakinti prie tinklo.

Įdomi situacija susiklostė ir su D.Medvedevo treneriu – panašu, kad belgas Gillesas Cervara susitikimo viduryje neapsikentė savo auklėtinio žaidimu ir palikęs savo vietą tiesiog išėjo.

Lenkijos tenisininkas tapo tik septintuoju žaidėju „Open Era“ laikotarpyje, kuriam pavyko laimėti savo penkis pirmuosius ATP finalus. Praėjusiais metais Vimbldono pusfinalį pasiekęs H.Hurkačas taip pat laimėjo turnyrus Vinston-Seileme, Delray Beach'e, Majamyje ir Mece.

500 ATP reitingo taškų ir net 399 tūkst. eurų Halėje iškovojęs turnyro čempionas ATP reitinge pirmadienį pakils per du laiptelius ir sugrįš į pirmą dešimtuką.

Dabar tarpusavio susitikimuose su D.Medvedevu jis pirmauja 3:2.

Rusijos atstovas, kurio žolės sezonas artėja į pabaigą, kadangi Vimbldone uždrausta dalyvauti rusams bei baltarusiams, per pastarąsias dvi savaites pasiekė du finalus ir ant ne pačios mėgstamiausios dangos demonstruoja neblogus rezultatus. Kitą savaitę D.Medvedevas žais ATP 250 turnyre Maljorkoje, kur gins čempiono titulą.

Turnyro Halėje vicečempionui atiteko 300 ATP reitingo taškų ir beveik 215 tūkst. eurų čekis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas