Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 11

Pirmą sezono mačą ant žolės Ričardas Berankis žais su australu

Ričardas Berankis sekmadienį pradės kovą dėl patekimo į „Challenger“ serijos turnyrą Notingame. Pirmame savo sezono mače ant žolės 26-erių metų lietuvis kovos su kadaise jaunių teniso buvusia žvaigžde iš Australijos Luke‘u Saville‘u.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Sauliaus Čirbos nuotr.

Tai bus antra abiejų žaidėjų akistata. Pirmą susitikimą praėjusiais metais Taipėjuje R.Berankis laimėjo užtikrintai 6:2, 6:3.

23-ejų metų Australijos tenisininkas pirmame „Aegon Open Nottingham“ turnyro atrankos rate 6:2, 6:3 nugalėjo ATP reitingo neturintį britą Maxą Stewartą.

R.Berankis pirmą atrankos etapą įveikė be kovos, nes tapo pirmu pagal skirstymą žaidėju, o atrankoje kaip tik ir pritrūko vieno užsiregistravusio tenisininko. Tokiu būdu lietuvis pirmą atrankos etapą įveikė nežaisdamas.

L.Saville‘as pasauliniame reitinge užima 308-ą vietą ir šį sezoną iškovojo 11-a pergalių, patyrė 14-a pralaimėjimų. R.Berankis sužaidė tik septynis mačus ir visus ant grunto. Lietuvis ATP klasifikacijoje užima 188-ą vietą.

L.Saville‘as prieš dvejus metus buvo pakilęs į rekordinę sau 152-ą vietą pasaulinėje klasifikacijoje. Australui labai sėkmingai susiklostė karjera jaunių varžybose. 2011-aisiais metais jis tapo Vimbldono jaunių nugalėtoju, o 2012-aisiais metais triumfavo „Australian Open“ jaunių varžybose.

Už pergalę tenisininkai reitingo taškų negaus, o dėl patekimo į pagrindines Notingamo turnyro varžybas kovos su vardinį kvietimą atrankoje dalyvauti gavusiu ir ATP reitingo neturinčiu Barnaby Smithu arba 281-ą vietą pasaulio reitinge užimančiu Matthew Ebdenu.

R.Berankio ir L.Saville‘o mačas Lietuvos laiku turėtų prasidėti prieš 15-ą valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas