Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmąjį barjerą peržengusio J.Sinnerio lauks derbis prieš M.Berrettinį

Geriausias planetos tenisininkas Jannikas Sinneris (ATP-1) pirmadienį pradėjo savo kampaniją Vimbldone, kuriame iškopė į antrąjį ratą ir pasitinka puikiai pažįstamą varžovą.
Jannikas Sinneris
Jannikas Sinneris / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame vyrų vienetų varžybų rate Italijos teniso deimantas užtruko keturis setus – po 2 valandas ir 58 minutes trukusios kovos rezultatu 6:3, 6:4, 3:6, 6:3 susitvarkė su vokiečiu Yannicku Hanfmannu (ATP-110).

Vimbldonas tapo pirmuoju „Didžiojo kirčio“ turnyru, kuriame J.Sinneris startuoja iš pirmosios pozicijos ATP reitinge.

Į ATP reitingo sostą 22-ejų tenisininkas užkopė po „Roland Garros“ pirmenybių, kuriose čempiono trofėjaus neapgynė kelio traumą patyręs Novakas Džokovičius (ATP-2).

„Man yra didelė garbė bei privilegija būti tokioje pozicijoje, kurioje esu dabar ir tikrai nesugalvočiau geresnės vietos nei Vimbldonas žaisti savo pirmąjį „Grand Slam“ turnyrą iš pirmosios pozicijos. Jausmas nuostabus, tačiau kiekvienas mačas prasideda nuo 0:0 ir kiekvienas varžovas nori laimėti tiek pat, kiek ir aš“, – sakė italas.

Šiais metais Australijoje savo pirmąjį „Didžiojo kirčio“ trofėjų iškovojusio J.Sinnerio geriausias karjeros pasiekimas Vimbldone kol kas yra pusfinalis praėjusiame sezone.

Bent jau pakartoti šį rezultatą šiemet bus labai sunku, kadangi jau antrajame etape ATP reitingo lyderio lauks tikras žolės dangos ekspertas Matteo Berrettinis (ATP-59). Pastarasis 7:6(3), 6:2, 3:6, 6:1 susitvarkė su vengru Martonu Fucsovics (ATP-70).

Itališkas derbis tarp Janniko ir Matteo ATP ture įvyks antrąjį kartą – praėjusiais metais Toronte įtikinamai 6:4, 6:3 triumfavo Sinneris.

Visgi penkiais metais vyresnis M.Berrettinis gali pasigirti Vimbldono finalu 2021 metais, kuomet nusileista buvo tik daugkartiniam čempionui N.Džokovičiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas