Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 16

Janko Tipsarevičiaus pirmas ATP turnyras šiemet baigėsi greitai

Pirmas ATP serijos turnyras po daugiau nei pusės metų pertraukos Janko Tipsarevičiui baigėsi jau pirmame etape. Vardinį kvietimą „Banque Eric Sturdza Geneva Open“ turnyre dalyvauti gavęs 686-ą vietą ATP reitinge užimantis Serbijos tenisininkas 1:6, 6:7(5:7) krito prieš pirmąją Argentinos raketę Federico Delbonisą.
Janko Tipsarevičius
Janko Tipsarevičius / „Scanpix“ nuotr.

Pergalę pirmame etape iškovojęs F.Delbonisas užsitikrino 20 ATP reitingo taškų ir 8,515 tūkst. eurų, o „Geneva Open“ aštuntfinalyje susikaus kazachstaniečiu Michailu Kukuškinu arba praėjusių metų čempionu Thomazu Bellucci.

J.Tipsarevičiui, kuris prieš trejus metus vyravo geriausių tenisininkų dešimtuke, tai buvo pirmas ATP serijos turnyras nuo 2015 metų Atvirojo JAV čempionato, kuris vyksta rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais.

F.Delbonisas Ženevoje tikisi iškovoti trečią ATP serijos turnyrų titulą karjeroje ir antrą šiemet. Prieš mėnesį 33-ią vietą ATP reitinge užimantis argentinietis triumfavo ant grunto vykusiose varžybose Maroke.

J.Tipsarevičius ir F.Delbonisas raketes surėmė antrą kartą. Pirmadienį geriausias Argentinos tenisininkas 31-erių metų serbui atsikeršijo už 2012 metais Madrido „Masters“ turnyre patirtą nesėkmę.

Pirmąjį setą J.Tipsarevičius pradėjo laimėdamas varžovo padavimus, tačiau tada F.Delbonisas susigriebė ir laimėjo šešis geimus iš eilės. Antrame sete 686-ą vietą ATP reitinge užimantis serbas vėl išsiveržė į priekį 2:0, tačiau F.Delbonisas netrukus išlygino rezultatą,o tenisininkai nukeliavo į pratęsimą. Jame pirmaudamas 6:5 savo padavimais J.Tipsarevičius turėjo galimybę išplėšti trečią setą, tačiau nepataikė lengvo smūgio iš dešinės, o tris taškus iš eilės laimėjęs 25-erių metų argentinietis žengė į „Geneva Open“ aštuntfinalį.

Šveicarijoje vykstančiame turnyre dalyvauja ir geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis. Pirmadienį į rekordinę – 52-ą – vietą ATP reitinge pakilęs 25-erių metų lietuvis pirmojoje Baltijos brolių akistatoje susikaus su Ernestu Gulbiu.

„Geneva Open“ pirmadienio rezultatai:

G.-G.Lopezas (ATP-55) – S.Querrey (ATP-37) 7:6(7:5), 6:4;

P.C.Busta (ATP-43) – C.Garinas (ATP-340) 7:5, 6:2;

I.Cervantesas (ATP-61) – A.Beckas (ATP-338) 6:1, 6:3;

L.Rosolas (ATP-68) – R.Ortega-Olmedo (ATP-310) 6:4, 6:3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas