Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmasis iš daugelio titulų: 19-metis Kinijos teniso talentas triumfavo gimtinėje

Čengdu (Kinija) mieste vykusiose ATP 250 serijos pirmenybėse „Chengdu Open“ pirmą karjeros trofėjų iškovojo vos 19-os metų amžiaus talentas Junchenas Shangas (ATP-55).
Junchengas Shangas
Junchengas Shangas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Fantastišką pasirodymą finale surengęs Kinijos atstovas netikėtai rezultatu 7:6(4), 6:1 pranoko favoritu laikytą bei pirmą skirstymą tarp visų turnyro dalyvių turėjusį Lorenzo Musetti (ATP-19) iš Italijos.

Pirmuoju ATP čempionu gimusiu 2005 metais ir vėliau tapęs J.Shangas įsirašė ir į savo šalies teniso istoriją – prisijungė prie vienintelio Wu Yibingo (2023 m. Dalasas), kuriems dabar yra pavykę laimėti ATP kategorijos turnyrą.

„Man tai yra labai speciali akimirka – iškovoti pirmąjį trofėjų ir tai padaryti namuose. Visą savaitę turėjau labai sunkių mačų. Žaidžiau gerą tenisą, išlikau ramus ir esu labai laimingas būdamas čia, Čengdu mieste“, – savo įspūdžiais dalijosi čempionas.

J.Shango pasirodymas turnyre bus įvertintas 250 ATP reitingo taškų ir 152 tūkstančių JAV dolerių piniginiu prizu. Kinijos tenisininkas labai sustiprino savo šansus dalyvauti „NextGen“ pirmenybėse Saudo Arabijoje, kuriose metų pabaigoje pasirodys aštuoni geriausi sezono jaunieji (20 metų ir jaunesni) tenisininkai.

Kinas šiuo metu yra antras, o į aštuonetuką taikosi ir lietuvis Vilius Gaubas, kuris dabar yra nukritęs į devintą vietą.

L.Musetti, kuriam tai buvo trečioji nesėkmė finaluose per penkis pasirodymus, užsidirbo 165 ATP reitingo taškus ir beveik 89 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas