Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 16

Pirmasis oficialus teniso turnyras po karantino surengtas Klaipėdoje

Lietuvos tenisininkai, karantino metu pandemijos kartu su visais įkalinti namie, pamažu grįžta į teniso aikšteles ir turnyrus. Pasakyti tai galima ne tik apie geriausią Lietuvos tenisininką Ričardą Berankį, kuris šią savaitę Belgrade kaunasi parodomajame Rytų Europos čempionate.
Atšauktas grunto sezonas
Klaipėdoje surengtas teniso turnyras / „Scanpix“ nuotr.

Savaitgalį Klaipėdoje į reitinginį Lietuvos teniso sąjungos (LTS) turnyrą pirmą kartą po karantino susirinko keturiolikmečiai tenisininkai. Vaikinų varžybų finale Augustas Gečiauskas (Kauno teniso mokykla) 6:2 7:6 įveikė Liną Plančiūną (Vilniaus teniso akademija). Lemiamoje merginų turnyro dvikovoje Ugnė Vingytė (Kauno teniso mokykla) 7:5 6:4 nugalėjo Austėją Vasiliauskaitę (Klaipėdos teniso akademija).

„Džiaugiuosi, kad mūsų tenisininkai pagaliau grįžo į varžybas. Žinoma, kol kas esame labai atsargūs, stebime situaciją, parengėme teniso klubams ir turnyro organizatoriams saugumo rekomendacijas. Tikiu, kad viskas bus gerai, o tenisas Lietuvoje iki vasaros vidurio įgaus pagreitį”, – sako LTS prezidentas Ramūnas Grušas.

Vaikinų turnyre iš viso varžėsi 14 tenisininkų, o merginų – 12. Varžybas surengė Klaipėdos teniso akademija.

Svarbiausi teniso turnyrai Lietuvoje vyks liepos mėnesį. Liepos 8 d. Šiauliuose prasidės šalies U14 čempionatas, o liepos 13 d. Vilniuje startuos suaugusių tenisininkų čempionatas. Liepos 20 d. čempionatus Klaipėdoje ir Šiauliuose pradės dvylikamečiai ir šešiolikmečiai. Liepos 27 d. aštuoniolikmečiai tenisininkai taip pat susikaus Šiauliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai