Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 31

Pirmasis titulas – ypatingoje vietoje: čekė WTA turnyrą laimėjo gimtajame krašte

Čekijos tenisininkė Marie Bouzkova (WTA-66) sekmadienio popietę laimėjo savo pirmą karjeros WTA turnyrą ir tai padarė itin specialioje vietoje – gimtojoje Prahoje.
Marie Bouzkova
Marie Bouzkova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

24-erių tenisininkė „Livesport Prague Open“ turnyro finale be didesnio vargo 6:0, 6:3 sutriuškino rusę Anastasiją Potapovą (WTA-59) ir tokiu būdu neleido liūdėti sausakimšai užsipildžiusioms tribūnoms.

Iki pirmenybių Prahoje čekė pralaimėjo visus tris žaistus WTA turnyrų finalus ir visus juos po itin atkaklios kovos, laimėdama setą, tačiau varžovei atiduodama du.

Šįsyk M.Bouzkova dominavo nuo pirmųjų susitikimo minučių ir buvo akivaizdžiai geresnė tenisininkė aikštelėje. Kortų šeimininkė savo oponentei leido laimėti viso labo vienintelį geimą paduodant.

Maža to, dvikovą čekė laimėjo triuškinančiu rezultatu nepaisant to, kad neatliko nė vieno winner'io.

„Roland Garros“ turnyre traumą patyrusi M.Bouzkova spėjo pasveikti iki Vimbldono, kuriame tenisininkė nuveikė itin didelį darbą ir pasiekė pirmą karjeros „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį.

Atvykusi į Prahą, kurioje gimė ir užaugo, tenisininkė ir toliau žaidė su dideliu pasitikėjimu bei iki trofėjaus nužygiavo taip ir nepralaimėjusi seto.

33 tūkst. JAV dolerių ir 280 WTA reitingo taškų iškovojusi čekė sugrįš į pirmą 50-uką ir pakartos karjeros reitingo rekordą – atsidurs 46-oje pozicijoje. Kitą savaitę jos laukia turnyras Vašingtone, o ten pirmąja oponente bus talentingoji Emma Raducanu.

Dviem metais jaunesnė A.Potapova, kuri savo pirmą karjeros titulą prieš keletą mėnesių iškovojo Stambule, bus apdovanota beveik 20 tūkst. JAV dolerių ir 180 WTA reitingo taškų. Rusė kils į rekordinę 54-ąją vietą.

Prahoje šiemet dalyvavo tokios pasaulinio lygio žvaigždės kaip Anett Kontaveit (WTA-2) ar Barbora Krejčikova (WTA-18), tačiau pastaroji krito jau aštuntfinalyje, estė – ketvirtfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas