Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 08

Pirmoji planetos raketė iš Lenkijos užtikrintai žengė į „US Open“ pusfinalį

Geriausia planetos tenisininkė Iga Swiatek (WTA-1) tęsia savo pasirodymą atvirosiose Jungtinių Amerikos Valstijų teniso pirmenybėse, kur Lenkijos teniso žvaigždė jau pasiekė pusfinalio etapą.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtfinalyje I.Swiatek dviejų setų kovoje 6:3, 7:6(3) įveikė kortų šeimininkę Jessicą Pegulą (WTA-8), eliminuodama paskutinę tenisininkę iš JAV moterų vienetų turnyre.

Lenkė „US Open“ pusfinalį pasiekė pirmą kartą karjeroje. Iki šių metų turnyro Niujorke ji toliausiai buvo nukeliavusi iki aštuntfinalio.

I.Swiatek pajėgiausią amerikietę įveikė jau trečią kartą šiame sezone. Įdomu tai, kad iki šiol abu kartus po pergalių prieš J.Pegulą jos nebesustabdė niekas – buvo laimėti Majamio „Masters“ ir „Roland Garros“ turnyrai.

„Didžiojo kirčio“ turnyruose šiame sezone I.Swiatek yra iškovojusi 19 pergalių per 21 mačą – „US Open“ ir „Australian Open“ pasiekti pusfinaliai, triumfas „French Open“ ir tik Vimbldone pasirodyta kiek prasčiau (trečiasis etapas).

Dėl bilieto į didįjį finalą I.Swiatek grumsis su antrą „US Open“ pusfinalį paeiliui pasiekusia Aryna Sabalenka (WTA-6). Baltarusė 6:1, 7:6(4) susitvarkė su čeke Karolina Pliškova (WTA-22).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas