Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 17

Pirmoji šeimininkų pergalė – charakterį pademonstravęs E.Butvilas žengė į aštuntfinalį

Vienas perspektyviausių šalies tenisininkų Edas Butvilas (ATP-1579) vėlyvą pirmadienio vakarą iškovojo vieną įspūdingiausių pergalių savo kol kas trumpoje profesionalo karjeroje ir garantavo, kad lietuviai antrajame „Challenger“ turnyro „„Vilnius Open by kevin.“ etape tikrai turės du savo tenisininkus.
 Edas Butvilas
Edas Butvilas / Sauliaus Čirbos nuotr.

18-metis teniso talentas pirmajame pagrindinių varžybų Vilniuje etape pateikė malonią staigmeną ir rezultatu 3:6, 7:6(5), 6:1 nugalėjo šveicarą Johaną Niklesą (ATP-342).

Pirmajame sete septyniais metais vyresniam oponentui užteko vienintelio break'o laimėti partiją rezultatu 6:3, tačiau susitikimui įsibėgėjus jaunasis lietuvis demonstravo charakterį ir vis gerino savo žaidimą.

Antrajame sete E.Butvilas pažaidė su susirinkusių aistruolių nervais ir rezultatą išlygino žygiuodamas sunkesniuoju keliu. Lietuvis įsigudrino išbarstyti pranašumą 5:2, o tiebreak'e buvo per du taškus nuo pralaimėjimo (5:5), tačiau laimėjo kitus du kamuoliukus ir išplėšė lemiamą setą.

Prieš jį Šveicarijos tenisininkas pasiėmė medicininę pertraukėlę, tačiau ji menkai padėjo – užsivedęs E.Butvilas net triskart laimėjo varžovo padavimus ir šventė pirmą karjeros pergalę „Challenger“ ture. Priminsime, kad jam tai buvo debiutas tokio lygio varžybose.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Edas Butvilas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Edas Butvilas

Patekimas į šio „Challenger“ turnyro aštuntfinalį Edui garantavo ne tik 730 eurų, bet ir kur kas vertingesnius 7 ATP reitingo taškus, kurie jaunuoliui turėtų padėti priartėti prie pirmojo tūkstantuko.

Kitame etape du jaunių „Didžiojo kirčio“ turnyrus dvejetuose laimėjęs tenisininkas turės puikią progą atkeršyti už skaudų pralaimėjimą jo tautiečiui Viliui Gaubui įteikusiam prancūzui Antoine'ui Escoffier (ATP-214), kuris šiandien šventė pergalę 6:1, 6:3.

Tai buvo pirmoji Lietuvos tenisininkų pergalė šiame turnyre. Kvalifikacijoje jau po pirmojo mačo krito Pijus Vaitiekūnas, Tomas Vaišė bei Julius Tverijonas, o pagrindiniame turnyre suklupo minėtasis V.Gaubas.

Antradienį prie E.Butvilo aštuntfinalyje tikrai prisijungs dar vienas kortų šeimininkas – tai bus Ričardas Berankis (ATP-131) arba Ainius Sabaliauskas (ATP-1793).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas