Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 11

Pirmoji Vimbldono pusfinalio dalyvė – olimpinė vicečempionė iš Čekijos

2020-ųjų Tokijo olimpinėse žaidynėse sidabro medalį iškovojusi Marketa Vondrousova (WTA-42) pirmoji iš moterų dalyvių prasibrovė į Vimbldono teniso turnyro pusfinalį.
Marketa Vondrousova
Marketa Vondrousova / „Scanpix“ nuotr.

Atkakliame ketvirtfinalio mūšyje 24-erių čekė 6:4, 2:6, 6:4 palaužė ketvirtą planetos raketę Jessicą Pegulą (WTA-4) iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Trečiajame sete susitikimo nugalėtoja atsilikinėjo net 1:4, bet tuomet laimėjo penkis geimus paeiliui ir šventė įsimintiną pergalę.

Ant lėtesnių dangų savo pranašumus geriausiai išnaudojanti M.Vondrousova iki šių metų turnyro Vimbldone buvo iškovojusi vienintelę pergalę per penkis susitikimus, tačiau dabar gali pasigirti patekusi į pirmenybių pusfinalį.

Pasirodyti ant didžiosios „Grand Slam“ turnyrų scenos kairiarankei tenisininkei nėra naujiena – 2019 metais, būdama vos 19-os, ji pasiekė „Roland Garros“ finalą, kuriame nusileido karjerą jau baigusiai Ashleigh Barty.

Aukščiausiai iki 14-tosios pozicijos WTA reitinge pakilusi čekė tarp skambiausių karjeros pasiekimų turi ir sidabro medalį Tokijo olimpinėse žaidynėse, tačiau pastaraisiais sezonais kentėjo nuo traumų, o ant operacinės stalo gulėsi net du kartus.

WTA reitinge dabar M.Vondrousova kils mažiausiai į 24-tą vietą. Tenisininkė tapo tik trečiąja „Open Era“ laikotarpyje, kuri į Vimbldono pusfinalį prasimušė įveikusi keturias skirstytas varžoves. Po jos kojomis taip pat krito 12-tą skirstymą turėjusi Veronika Kudermetova, 20-tą – Donną Vekič ir 32-tą – Marie Bouzkova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas