Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Po 5 setų kovos C.Alcarazas palaužė J.Sinnerį ir pateko į finalą Paryžiuje

Dviejų ryškiausių ATP turo talentų kaktomuša atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių „Roland Garros“ pusfinalyje nenuvylė – po penkių setų maratono į finalą žengė Ispanijos teniso vunderkindas Carlosas Alcarazas (ATP-3).
Carlosas Alcarazas ir Jannikas Sinneris
Carlosas Alcarazas ir Jannikas Sinneris / „Scanpix“ nuotr.

4 valandas ir 9 minutes trukusiame teniso trileryje C.Alcarazas rezultatu 2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3 palaužė Janniką Sinnerį (ATP-2) bei pirmą kartą karjeroje žengė į „French Open“ turnyro finalą.

Vos 21-erių metų amžiaus supertalentas tapo jauniausiu tenisininku istorijoje, pasiekusiu „Grand Slam“ turnyrų finalus ant visų trijų skirtingų dangų – grunto, žolės bei kietojo paviršiaus.

Susitikimo pradžioje į tikrą neišprovokuotų klaidą mašiną pavirtęs C.Alcarazas niekaip nesuderino savojo taikiklio, o tuo pasinaudojęs būsimasis ATP reitingo lyderis pirmąją partiją užtikrintai laimėjo 6:2.

Antroje jis taip pat išsiveržė į priekį 2:0, tačiau tuomet „Carlitos“ pagaliau pradėjo demonstruoti atsigavimo ženklus, laimėjo penkis geimus be atsako, o galiausiai išlygino rezultatą setais.

Trečiojo seto starte J.Sinneris susidūrė su rimtomis fizinėmis problemomis, kuomet tenisininkui pradėjo spazmuoti abi rankas. Įdomu tai, kad praėjusių metų „Roland Garros“ pusfinalyje su tokiomis pačiomis bėdomis susidūrė ir Ispanijos atstovas.

Tiesa, skirtingai nei prieš metus ispanui, Italijos teniso žvaigždei spazmai ilgai netruko ir po trumpos medikų pagalbos jis ne tik galėjo tęsti susitikimą, bet ir labai greitai susigrąžino iniciatyvą, laimėdamas trečiąjį setą 6:3.

Nepaisant apmaudžiai susiklosčiusios trečiosios partijos C.Alcarazas pusfinalį galiausiai pakreipė savo naudai, įtvirtindamas savo pranašumą korte fizine jėga bei fantastiškais smūgiais.

Dvikovos laikrodžiui perkopus trečiąją, o paskui ir ketvirtąją valandą Ispanijos atstovas aikštelėje atrodė išsaugojęs daugiau jėgų, savo ruožtu J.Sinneris judėjo vis sunkiau. „Carlitos“ užteko vieno break'o ketvirtajame, o tuomet ir penktajame sete bei galiausiai žengė į didįjį finalą.

Tarpusavio akistatose prieš italą dabar C.Alcarazas išsiveržė į priekį 5:4. „Didžiojo kirčio“ mačuose jis taip pat pirmauja 2:1.

Dabartinė trečioji pasaulio raketė taip pat tapo antru jauniausiu „Roland Garros“ finalininku nuo 2000-ųjų, nusileidžiant tik grunto dangos karaliui Rafaeliui Nadaliui.

Trečiojo „Grand Slam“ titulo siekiančio tenisininko varžovas sekmadienio finale paaiškės po keleto valandų – juo taps Alexanderis Zverevas (ATP-7) arba Casperas Ruudas (ATP-9).

Savo ruožtu J.Sinneriui tai buvo tik pirmasis pralaimėjimas „Didžiojo kirčio“ varžybose šiame sezone po 12 iš eilės pergalių.

Šiemet per 36 mačus jis yra užfiksavęs net 33 laimėjimus, o pirmadienį naujame ATP reitinge aplenks Novaką Džokovičių ir taps pirmuoju savo šalies tenisininku, užkopusiu į ATP reitingo viršūnę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius