Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po alinančio finalo Pekine – užtikrinti C.Alcarazo ir J.Sinnerio startai Šanchajuje

Vos dvi dienas poilsio po daugiau nei 3 valandas trukusio finalo Pekine turėjusios Ispanijos bei Italijos teniso žvaigždės užtikrintai įveikė pirmąjį barjerą Šanchajaus „Masters“ turnyre.
Jannikas Sinneris ir Carlosas Alcarazas
Jannikas Sinneris ir Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Pekine čempiono trofėjų iškovojęs Carlosas Alcarazas (ATP-2) antrajame vyrų vienetų varžybų rate nepasigailėjo vienos iš didžiausių šeimininkų vilčių Junchengo Shango (ATP-51), iškovodamas pergalę rezultatu 6:2, 6:2.

Dešimtą pergalę iš eilės iškovojęs 21-erių ispanas po dvikovos atskleidė, kad buvo labai keista žaisti prieš jaunesnį oponentą – Kinijos atstovui yra vos 19 metų.

„Nesu įpratęs žaisti prieš tenisininkus, kurie yra jaunesni už mane. Pastaruoju metu jis demonstruoja puikų žaidimą ir iškovojo savo pirmąjį ATP trofėjų Čengdu mieste. Po susitikimo prie tinklo varžovas man pasakė, kad jam buvo vienas malonumas būti viename korte su manimi – tokius dalykus girdėti iš jaunų žaidėjų yra labai smagu“, – teigė Alcarazas.

„Carlitos“ Šanchajuje lankosi tik antrą kartą savo karjeroje. Praėjusiais metais jaunuolio žygis šiame „Masters“ turnyre netikėtai baigėsi jau aštuntfinalyje, kuomet buvo pralaimėta bulgarui Grigorui Dimitrovui.

Trečiajame rate C.Alcarazo lauks dar vienas Kinijos tenisininkas – Yibingas Wu (ATP-560).

Užtikrintai antrajame etape pasirodė ir geriausias planetos tenisininkas Jannikas Sinneris (ATP-1). Italas rezultatu 6:1, 6:4 pranoko japoną Taro Danielį (ATP-93).

ATP reitingo lyderis pasiekė dvi simbolines žymas – 250 karjeros pergalių ATP ture ir 60 pergalių šiame sezone.

Praėjusiame sezone J.Sinneris iš viso laimėjo 64 sykius bei tapo daugiausiai laimėjimų per vieną sezoną užfiksavusiu savo šalies atstovu „Open Era“ laikotarpyje.

„Šiandien jaučiausi komfortabiliai. Mano fizinė būklė yra puiki, kas man yra labai svarbu. Žinoma, stengsiuosi pagerinti savo žaidimą rytojaus susitikimui, tačiau likau labai patenkintas savo padavimais ir judėjimu po kortą“, – kalbėjo italas.

Kaip ir C.Alcarazas, J.Sinneris šiame turnyre irgi dalyvauja tik antrą kartą, o praėjusiais metais taip pat buvo eliminuotas aštuntfinalyje.

Kitu 23-ejų tenisininko varžovu bus argentinietis Tomasas Martinas Etcheverry (ATP-37).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas