Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 23

Po Arynos Sabalenkos kojomis krito ir olimpinė čempionė

Kol kas fantastišką tenisą 2023 metais žaidžianti Aryna Sabalenka demonstruoja, kad yra pasiruošusi iškovoti pirmą „Didžiojo kirčio“ trofėjų karjeroje.
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

24-erių baltarusė pirmadienį Melburne pratęsė įspūdingų pasirodymų seriją ir 7:5, 6:2 užtikrintai sudorojo labai pavojingą šveicarę Belindą Benčič (WTA-10).

Su rimtesnėmis bėdomis dvikovos nugalėtoja susidūrė tik susitikimo pradžioje, kuomet 2020 metų Tokijo olimpines čempionei atidavė ankstyvą break'ą.

Trečius metus paeiliui „Australian Open“ aštuntfinalyje žaidusi A.Sabalenka pagaliau žengė dar vieną žingsnį į priekį ir pirmą kartą pateko į ketvirtfinalio etapą.

Buvusi antroji pasaulio raketė šiame sezone toliau išlieka nepralaimėjusi – aštuonios pergalės iš tiek pat galimų ir laimėti visi 16 žaistų setų.

Ketvirtfinalyje jos lauks kroatė Donna Vekič (WTA-64), kuri po permainingos trijų setų kovos 6:2, 1:6, 6:3 palaužė Lindą Fruhvirtovą (WTA-82) iš Čekijos.

17-metė teniso sensacija siekė tapti jauniausia „Australian Open“ ketvirtfinalio dalyve per pastaruosius 25 metų, tačiau vietą šiame etape galiausiai turėjo užleisti vyresnei kroatei.

11-tąjį kartą Melburne dalyvaujanti D.Vekič tik antrą kartą karjeroje pasiekė „Grand Slam“ ketvirtfinalį ir pirmą sykį tai padarė Melburne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas