Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 02

Po beveik metų sugrįžusi Venus blykstelėjo Vašingtone, bet pergalei to neužteko

Legendinė JAV tenisininkė Venus Williams pirmą kartą po ilgos beveik metus trukusios pertraukos sugrįžo žaisti vienetus ir surengė solidų pasirodymą „Citi Open“ pirmenybėse Vašingtone, tačiau iki pergalės tenisininkei kiek pristigo.
Venus Williams
Venus Williams / „Scanpix“ nuotr.

WTA reitingo nebeturinti ir tik su „vardiniu kvietimu“ į turnyrą patekusi amerikietė 6:4, 1:6, 4:6 turėjo pripažinti Kanados teniso atstovės Rebecos Marino (WTA-111) pranašumą.

Trečiajame sete iniciatyvą susigrąžinusi Venus pirmavo 4:1 ir buvo labai arti pergalės, tačiau lemiamomis akimirkomis pristigo žaidybinės praktikos ir galiausiai pralaimėjo paskutiniuosius penkis geimus. Koją amerikietei ypatingai kišo dvigubos klaidos, kurių ji padarė net 13.

Tai buvo pirmasis V.Williams sugrįžimas į vienetus nuo praėjusių metų rugpjūčio. Šiame sezone 42-ejų tenisininkė treniravosi individualiai ir kartu su Jamie Murray sužaidė poroje Vimbldono mišrių dvejetų varžybose, kuriose iškovojo vieną pergalę.

Artimiausiu metu JAV teniso legenda žais „WTA 1000“ kategorijos turnyruose Toronte ir Sinsinatyje, po to laukia ir „US Open“ pirmenybės. Toks pats tvarkaraštis yra numatytas ir Venus seseriai Serenai, kuri taip pat svečiavosi Vašingtone.

31-erių R.Marino, į turnyrą prasibrovusi per kvalifikaciją, taip pat puikiai žino, ką reiškia praleisti ilgą laiką be teniso. Kanadietė buvo sustabdžiusi savo karjerą nuo 2014 iki 2017 metų.

Pirmadienį vietas antrajame turnyro Vašingtone etape užsitikrino ir vienos iš favoričių – pirmoji varžybų raketė Jessica Pegula (WTA-7), taip pat trečią skirstymą turinti rumunė Simona Halep (WTA-16).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas