Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 05 01

Po dar vieno didelio kritimo reitinge R.Berankį nuo L.Grigelio skiria vos 10 pozicijų

Laurynas Grigelis artėja prie pirmos Lietuvos teniso raketės titulo. Naujai paskelbtame ATP reitinge jį vos šeši taškai ir dešimt pozicijų skiria nuo geriausio šalies tenisininko Ričardo Berankio. Tačiau taip yra ne dėl ypatingų Lauryno rezultatų, o dėl sunkią traumą besigydančio Ričardo nuolatinio kritimo geriausių pasaulio tenisininkų klasifikacijoje.
Rimvydas Mugevičius, Ričardas Berankis, Laurynas Grigelis, Lukas Mugevičius ir Tadas Babelis
Rimvydas Mugevičius, Ričardas Berankis, Laurynas Grigelis, Lukas Mugevičius ir Tadas Babelis / Saulius Jankauskas

R.Berankis prarado dar 35 reitingo taškus ir ATP klasifikacijoje nukrito per 32-i pozicijas į 244-ą vietą. L.Grigelis prarado penkias pozicijas ir geriausių pasaulio žaidėjų sąraše yra 254-as.

R.Berankis yra užsirašęs dalyvauti gegužės 8-ą dieną Uzbekistane prasidėsiančiame „Challenger“ serijos turnyre. Tačiau ar tikrai žais šiose varžybose paaiškės tik po išsamių konsultacijų su komanda ir medikais. Iki šios dienos jis nėra išsibraukęs iš turnyro dalyvių sąrašo.

R.Berankis nuo praėjusių metų pabaigos gydosi sunkią klubo traumą. Todėl negali apginti daugybės reitingo taškų. Pagal ATP taisykles tenisininkams iškovoti reitingo taškai pradingsta prabėgus lygiai metams.

L.Grigelis šią savaitę nedalyvaus jokiose varžybose, tačiau savaitgalį buvo per mačą nuo dalyvavimo pagrindinėse ATP 250 serijos varžybose Turkijoje.

Trečioji Lietuvos teniso raketė Lukas Mugevičius prarado devynias pozicijas ir dabar ATP klasifikacijoje užima 406-ą vietą.

Lietuvių pozicijos ATP reitinge
Vieta Per savaitę Žaidėjas Taškai
244. -32 Ričardas Berankis 210
254. -5 Laurynas Grigelis 204
406. -9 Lukas Mugevičius 103

Geriausių pasaulio tenisininkų dešimtuke situacija nepasikeitė. Tačiau Rafaelis Nadalis po triumfo Barselonoje pagal šį sezoną iškovotus reitingo taškus dar labiau prisivijo pirmoje vietoje esantį Rogerį Federerį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas