Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 06

Po laimėto turnyro C.Alcarazas sulaukė netikėto skambučio: „Jaudinausi labiau nei mačo metu“

Ispanijos teniso supertalentas Carlosas Alcarazas (ATP-11) šiuo metu yra bene ryškiausia savo šalies sporto žvaigždė. Sekmadienį tenisininkas tapo stipriausiu Majamio „Masters“ serijos turnyro žaidėju, o iš karto po kol kas didžiausios karjeros pergalės sulaukė labai netikėto skambučio.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.

18-metis tenisininkas tapo ne tik pirmuoju ispanu, kuriam pavyko triumfuoti Majamyje per 37-erių metų šio turnyro gyvavimo istoriją, bet ir išsiskirs tuo, kad tarp visų šių varžybų nugalėtojų tai padarė būdamas jauniausio amžiaus.

Didžiausią karjeros finalą sekmadienį žaidusį C.Alcarazą įtampa mūšyje dėl trofėjaus slėgė tik per pirmuosius geimus, po kurių tenisininkas pradėjo dominuoti ir galiausiai užtikrintai 7:5, 6:3 įveikė norvegą Casperą Ruudą (ATP-7).

Kur kas daugiau nervų ląstelių ispanas sudegino iš karto po finalo, kai būdamas rūbinėje sulaukė labai netikėtos, bet malonios staigmenos – jaunuoliui paskambino Ispanijos karalius Felipe VI.

„Sulaukti skambučio iš Ispanijos karaliaus buvo nenusakomas jausmas, – savo įspūdžiais dalijosi Alcarazas. – Viso pokalbio metu jaudinausi labiau nei per mačą. Neįtikėtina, kad Ispanijos karalius pasveikino mane už kiekvieną dieną įdedamą sunkų darbą. Tokių siurprizų savo gyvenime tikiesi mažiausiai.“

„Scanpix“ nuotr./Ispanijos karalius Felipe VI
„Scanpix“ nuotr./Ispanijos karalius Felipe VI

Dvikovos metu C.Alcarazui ramybės suteikė trenerio Juano Carloso Ferrero išsakyti žodžiai. Pastarasis puikiai žino, ką reiškia žaisti aukščiausio lygio turnyrų finaluose – buvęs tenisininkas laimėjo „Roland Garros“ (2003 m.) pirmenybes, „Australian Open“ (2003 m.) turnyre liko antras, o tais pačiais metais užkopė ir į ATP reitingo viršūnę.

„Treneris man pasakė, jog visi žino, kad man tai bus pirmasis „Masters“ serijos finalas, tačiau aš šią dvikovą turėčiau traktuoti tarsi tai būtų pirmojo etapo susitikimas. Per daug negalvoti, kad tai finalas. Tiesiog judėti į priekį ir išlikti stipriam psichologiškai. Pasimėgauti akimirka“, – stratego žodžius prisiminė Alcarazas.

„Scanpix“ nuotr./Juanas Carlosas Ferrero ir Carlosas Alcarazas
„Scanpix“ nuotr./Juanas Carlosas Ferrero ir Carlosas Alcarazas

Grunto sezoną ispanų supertalentas pasitinka belsdamasis į pirmojo ATP dešimtuko duris – šiuo metu jis yra 11-tas. Nors daugelis teniso ekspertų teigia, kad agresyvus C.Alcarazo žaidimo stilius yra kur kas efektyvesnis ant kietos dangos, jaunuolis turi visai kitokią nuomonę.

„Viskas, ką galiu pasakyti, tai kad esu iškovojęs du titulus ant grunto ir vieną ant kietos dangos. Žaisdamas ant grunto taip pat jaučiuosi labai komfortabiliai, todėl didelio skirtumo tikrai nejausiu“, – dėstė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas