Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 12

Po „riestainio“ atsigavęs Novakas Džokovičius – Romos „Masters“ ketvirtfinalyje

Novakas Džokovičius „Internazionali BNL d'Italia“ aštuntfinalio mače pralaimėjo pirmąjį setą sausu rezultatu, tačiau vėliau pabudęs iš gilaus miego sugebėjo nugalėti 37-ą pasaulio raketę Thomazą Belluccį rezultatu 0:6, 6:3, 6:2. Serbas po sunkaus starto prasibrovė į ketvirtfinalį, kuriame žiūrovų laukia fantastiškas mačas tarp pirmosios pasaulio raketės bei grunto karaliaus Rafaelio Nadalio.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“/AP nuotr.

Pirmame sete geriausias planetos tenisininkas pralaimėjo visas tris savo padavimų serijas ir privertė susirūpinti savo didžiausius gerbėjus stebinčius šį mačą.

Antrame N.Džokovičius ženkliai pagerino savo pirmuosius padavimus (36-proc. laimėtų pirmųjų padavimų pirmame sete prieš 84-is proc. antrame sete) ir tai leido jam laimėti visas savo kirčių serijas, vieną kartą palaužti varžovą iš Brazilijos ir išlyginti rezultatą setais 1:1.

Trečiąjį setą serbas pradėjo palauždamas varžovo padavimų seriją ir nesunkiai nužygiavo į pergalę mače, kuriame tenisininkas žaisti nusprendė tik nuo antrojo seto.

N.Džokovičius sausu rezultatu setą pralaimėjo pirmą kartą nuo 2012-ų metų. Tuomet jis Sinsinačio turnyro finale nusileido Rogeriui Federeriui.

Šiame mače N.Džokovičius laimėjo 69-is proc. savo pirmųjų padavimų bei 41-ą proc. antrųjų kirčių. Jis pralaimėjo tris savo padavimų serijas pirmame sete, tačiau vėliau jam nė karto negrėse „break point'as“.

Geriausias planetos tenisininkas šį sezoną iškovojo jau 34-ą pergalę iš 36-ų galimų. 2016-ais metais N.Džokovičius laimėjo jau keturis titulus, o pirmąjį trofėjų ant grunto jis į viršų kėlė praėjusią savaitę Madride.

„Internazionali BNL d'Italia“ prizinį fondą sudaro 4,3 mln. eurų. Romos „Masters“ serijos turnyro nugalėtojui atiteks 1000-is reitingo taškų bei 717-os tūkst. eurų piniginė premija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas