Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 22

Po sensacingos nesėkmės Latvijos tenisininkei – jaunosios amerikietės ašaros

JAV teniso deimantui Coco Gauff (WTA-7) vos 18 metų, tačiau jau nuo pat mažų dienų iš jaunosios tenisininkės yra tikimasi skambių pergalių. Netikėtą pralaimėjimą „Australian Open“ aštuntfinalyje patyrusi amerikietė palūžo spaudos konferencijoje.
Coco Gauff
Coco Gauff / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtajame atvirųjų Australijos teniso pirmenybių etape jaunoji amerikietė pateko į latvės Jelenos Ostapenko (WTA-17) pinkles – tarsi iš patrankos šaudžiusi „Didžiojo kirčio“ čempionė laimėjo 7:5, 6:3.

2017 metais sensacingai „Roland Garros“ turnyrą laimėjusi latvė po karjerą pakeitusio triumfo daugiau tokių skambių pergalių neiškovojo, tačiau žaidžianti bebaimį tenisą ji visuomet išliks pavojinga.

J.Ostapenko nenuspėjamumas gali išvesti iš kantrybės net pasaulio geriausias tenisininkes, tačiau kai latvė savojo taikiklio nesuderina, nieko per daug nenustebintų ir jos pralaimėjimas varžovei iš antrojo šimtuko.

25-erių Latvijos teniso žvaigždė iki šio sezono Melburne niekados nebuvo pasiekusi net aštuntfinalio, tačiau šiemet žengė du žingsnius į priekį ir jau yra ketvirtfinalyje, kuriame jos lauks Vimbldono čempionė Jelena Rybakina (WTA-25).

„Scanpix“ nuotr./Jelena Ostapenko
„Scanpix“ nuotr./Jelena Ostapenko

Pergalė prieš C.Gauff jai buvo pirmoji prieš TOP 10 oponentę „Didžiojo kirčio“ turnyruose per pastaruosius tris metus, o paskutinį kartą „Grand Slam“ ketvirtfinalyje ji varžėsi dar 2018 metais.

„Mano gyvenimas stipriai pasikeitė po triumfo Paryžiuje, todėl man prireikė kelių metų priprasti prie to, kas įvyko, nes tuomet man buvo vos 19-a metų. Visados tikėjau savo žaidimu. Jei žaisiu gerai, galiu įveikti bet ką. Ikisezoniniame laikotarpyje stengiausi labiausiai tobulinti stabilumą savo žaidime. Manau, kad šią savaitę man tai sekasi visai gerai“, – džiūgavo latvė.

Savo ruožtu milžiniškų jai iškeltų lūkesčių ir vėl nepateisinusi C.Gauff po dvikovos spaudos konferencijoje palūžo ir apsipylė ašaromis.

„Manau ašaros kaupiasi dėl to, nes labai sunkiai dirbau ir prieš šį turnyrą jaučiausi itin gerai. Ir vis dar jaučiuosi gerai. Tikrai labai daug patobulėjau. Tačiau kuomet susitinki su tokia oponente kaip Jelena ir ji žaidžia taip, kaip šiandien – variantų nėra daug. Man viskas bus gerai, judėsime į priekį“, – teigė amerikietė.

18-metė ir vėl susilaukė nemažai kritikos dėl savo forehand'o, kuris tampa labai pažeidžiama jos žaidimo dalimi. Ant greitesnių dangų tokios varžovės kaip J.Ostapenko negailestingai siunčia visus kamuoliukus amerikietei po dešine ir provokuoja daug klaidų.

Ant grunto, kuomet kamuoliukai skrieja lėčiau, C.Gauff gali kiek paslėpti savo silpnybę – „Roland Garros“ išlieka vieninteliu „Grand Slam“ turnyru, kuriame ji pasiekė finalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas