Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 09

Po specialaus video ašarų nesulaikęs R.Nadalis: „Šis titulas man reiškia viską“

Po 4 valandas ir 50 minučių trukusios kovos Rafaelis Nadalis 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4 palaužė rusą Daniilą Medvedevą (ATP-4) ir iškovojo dar vieną „US Open“ trofėjų. Po susitikimo ispanas prakalbo apie titulo reikšmę ir „Didžiojo kirčio“ turnyrų rekordą, kuris jau ne už kalnų.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“/AP nuotr.

D.Medvedevo atmuštas kamuoliukas skriejo už galinės linijos, o dar kartą čempionu tapęs Rafa susmuko ant žemės ir išsitiesė.

Pirmus du setus laimėjęs ir mačo eigą kontroliavęs 33-ejų tenisininkas pergalę iškovoti turėjo sunkiuoju būdu – pasitelkdamas visą sukauptą patirtį, emocinį tvirtumą ir kantrybę.

„Jausmų nuslėpti po mačo buvo neįmanoma“, – teigė Rafa. Dažniausiai emocijas tvardantį ir labai brandų tenisininką sujaudino ir vaizdo įrašas, belaukiant apdovanojimų ceremonijos paleistas viename iš korto ekranų.

Jame buvo pavaizduoti visi 19 „Didžiojo kirčio“ trofėjų, kuriuos per pastaruosius 14 metų iškovojo ispanas – dvylika „Roland Garros“, keturi „US Open“, du Vimbldono ir vienas „Australian Open“.

Žvelgdamas į praeitį ir kiek daug jam teko patirti, ispanas nesuvaldė ašarų.

„Viena vertus, buvo labai gera pamatyti, ką aš patyriau per visus šiuos metus. Ypatingai fiziškai aš turėjau įveikti labai sunkias akimirkas, tačiau dabar būti čia yra neįtikėtina. Stengiausi suvaldyti emocijas, bet tai buvo neįmanoma. Esu labai laimingas, o šis trofėjus man reiškia viską“, – kalbėjo grunto karalius.

Lygiai prieš metus dešiniojo kelio trauma neleido R.Nadaliui pabaigti „US Open“ pusfinalio prieš Juaną Martiną Del Potro, o skausmai ir vėl atsinaujino šiemet Indian Velse.

Rafai teko perskirstyti prioritetus ir susikoncentruoti ties dalykais, kuriuos jis vis dar gali kontroliuoti.

„Turėjau pritaikyti savo žaidimą ir tikslus susidariusiai situacijai po traumų. Kuomet kažką prarandi, tai turi kompensuoti kitais aspektais.“

Devyniolika „Didžiojo kirčio“ trofėjų – vos vienu mažiau už rekordą vis dar savo rankose laikantį šveicarą Rogerį Federerį (ATP-3) ir trimis daugiau už vis dar pirmą planetos raketę Novaką Džokovičių.

Rafa už amžiną varžovą ir gerą draugą R.Federerį yra jaunesnis penkeriais metais ir niekas net neabejoja, kad netolimoje ateityje būtent ispanui priklausys naujasis rekordas.

„Aš visuomet kartoju tą patį – noriu būti tuo, kuris laimės daugiausiai, tačiau apie tai visai negalvoju. Esu palaimintas, kad galiu konkuruoti su Rogeriu ir Novaku. Tačiau jei man pasiseks ar ne, nuo to nesijausiu laimingesnis ar liūdnesnis.

„Scanpix“/AP nuotr./Rafaelis Nadalis
„Scanpix“/AP nuotr./Rafaelis Nadalis

Žaidžiu tenisą dėl to, nes jį myliu. Žaidžiu, nes noriu būti laimingas. Visi dalykai, kuriuos pasiekiau per savo karjerą, viršija mano lūkesčius ir net didžiausias svajones“, – mintimis pasidalino Nadalis.

Dabar tenisininko planuose – komandinė „Laver Cup“ taurė, kurioje kaunasi Europos ir Pasaulio komandos. Vėliau tenisininkas turėtų varžytis „Masters“ serijos turnyre Šanchajuje, Kinijoje.

VIDEO: „US Open“: Daniilas Medvedevas prieš Rafaelį Nadalį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento