Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 01

Po triumfo R.Nadalis optimizmu netrykšta: „Žmonės supranta, kad daugiau manęs čia gali ir nebeišvysti“

Dar vieną nepamirštamą pasirodymą „Roland Garros“ turnyre surengęs grunto dangos karalius Rafaelis Nadalis (ATP-5) ketvirtfinalyje 6:2, 4:6, 6:2, 7:6(4) palaužė Novaką Džokovičių (ATP-1) ir žengė dar vieną žingsnį link savo paties rekordų pagerinimo. Visgi ispano karjeros laikrodis nenumaldomai tiksi į pabaigą – to nebeslepia ir pats tenisininkas.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

4 valandų trileryje, kuris baigėsi po 1 val. nakties vietos laiku, triumfavusiam ispanui liko vos du žingsniai iki 22-ojo karjeros „Didžiojo kirčio“ titulo ir net 14-ojo Paryžiuje – abu dabartiniai rekordai priklauso būtent jam.

Atvirosiose Prancūzijos pirmenybėse R.Nadalis ir toliau yra absoliučiai nesustabdomas, per savo karjerą iškovojęs net 105 pergales ir patyręs tik 3 pralaimėjimus.

Tačiau ne įspūdingi ir rekordai dabar svarbiausi penktadienį savo 36-ąjį gimtadienį minėsiančiam ispanui – jis ir toliau mėgaujasi galėdamas žaisti tenisą aukščiausiu lygiu, mat žinant tenisininko fizines bėdas, laiko jam liko nedaug.

„Esu labai emocionalus, kadangi pastarieji 3,5 mėnesio tikrai nebuvo lengvi. Stengiuosi apie tai nebešnekėti, nes turiu tęsti pradėtą darbą, tačiau pastarieji mėnesiai tikrai nebuvo pilni džiaugsmo. Tačiau tai šią pergalę padaro tik dar labiau ypatingą.

Išgyvenimų ir emocijų daug, dėl tokių naktų ir žaidžiu tenisą, tačiau juk tai tik ketvirtfinalio mačas, ar ne? Aš dar nieko nelaimėjau. Suteikiau sau šansą grįžti į kortą už dviejų dienų ir sužaisti „Roland Garros“ pusfinalį. Man tai labai daug reiškia“, – po mačo kalbėjo Rafa.

Stresinį šonkaulio lūžį Indian Velso „Masters“ turnyre kovo mėnesį patyręs R.Nadalis šią traumą jau išgyveno, tačiau visas teniso pasaulis ir toliau nerimastingai žvelgia į problemą, kurios ispanas pataisyti jau nebegali – tai nuolatiniai pėdos skausmai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

Ankstesniuose interviu grunto karalius minėjo, kad nepakeliami skausmai jam ne tik neleidžia normaliai treniruotis, bet ir gyventi kasdienį gyvenimą – būna dienų, kuomet Rafa šlubuoja ir sunkiai keliasi iš lovos.

Ispanų matadoras atviras – nežinia, ar jis bus pajėgus sugrįžti į „Roland Garros“ turnyrą kitais metais.

„Apie savo situaciją esu labai atviras. Esu gan senas, kad nebeslėpčiau dalykų ir nesakyčiau to, kuo netikiu. Nežinau, kas nutiks ateityje. Kaip ir minėjau, dariau viską, kas įmanoma, kad žaisčiau šiame turnyre, bet nežinau, kas bus po to.

Mano pėda yra tokia, kokia yra, tad jei nesurasime bent kažkokio būdo pagerinti situaciją, tuomet man žaisti bus be galo sunku. Tai yra tiesa.

Dabar tiesiog mėgaujuosi kiekviena čia praleista diena ir stengiuosi negalvoti, kas bus ateityje. Žinoma, kad kovosiu ir bandysime rasti būdų skausmams sumažinti, bet dabar jų nėra. Žmonės supranta, kad daugiau manęs čia gali ir nebeišvysti“, – tokį įspūdingą aistruolių palaikymą aiškino Nadalis.

Vienetų turnyro pusfinalyje Ispanijos tenisininko varžovu bus vokietis Alexanderis Zverevas (ATP-3). Kiti du pusfinalio dalyviai paaiškės po dviejų ketvirtfinalių, kurie bus žaidžiami šiandien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas