Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 11

Po vienos skambiausių pergalių A.Murray įveikė ir N.Kyrgiosą bei žengė į finalą Štutgarte

Ant savo mėgstamiausios žolės dangos sugrįžęs Andy Murray (ATP-68) demonstruoja pergalingą žaidimą „BOSS OPEN“ turnyre Štutgarte (Vokietija), kuriame pateko į didįjį finalą.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Škotas, praeityje ant žolės laimėjęs du Vimbldono titulus ir Londono olimpines žaidynes, šeštadienį antrajame pusfinalyje užtikrintai 7:6(5), 6:2 susitvarkė su ant šios dangos taip pat labai pavojingu Nicku Kyrgiosu (ATP-78).

Pirmajame sete nė vienas iš tenisininkų neįkando varžovo padavimų, tad viskas sprendėsi pratęsime, kuriame juos teskyrė vos du taškai.

Žolės būkle nepatenkintas Australijos teniso atstovas po pralaimėtos pirmosios žaidimo partijos sulaužė savąją raketę ir už nesportišką elgesį susilaukė jau antrojo įspėjimo, kuris lėmė automatiškai pralaimėtą tašką.

Pačiame pirmajame antrojo seto geime N.Kyrgiosas neapgynė savo padavimų, o 27-erių tenisininko emocijų proveržis tęsėsi – netrukus jis susikibo ir su publika, dėl to susilaukė trečiojo perspėjimo iš bokštelio teisėjo ir automatiškai pralaimėjo geimą. Mačo baigtis po šių įvykių buvo nuspręsta – didelių pastangų nebedėjęs australas susitaikė su pralaimėjimu anksčiau laiko.

Pastarosios dvi dienos Štutgarte 35-erių A.Murray turėtų priminti geriausius laikus. Penktadienį škotas ketvirtfinalyje dviejų setų kovoje įveikė Stefanos Tsitsipą (ATP-5) ir iškovojo neabejotinai skambiausią savo pergalę po to, kai sugrįžo į ATP turą rungtyniauti su metaliniu klubu.

Paskutinį sykį aukščiau reitinguotą oponentą jis buvo įveikęs dar 2016 metais ATP finaliniame turnyre Londone, kai finale įveikė tuometinę pirmąją pasaulio raketę Novaką Džokovičių, o netrukus ir pats užkopė į reitingo viršūnę.

Per visą savo karjerą ant žolės Andy yra iškovojęs net 124 laimėjimus ir patyręs tik 23 nesėkmes. Tai antrasis tenisininko ATP finalas šiame sezone – Sidnėjuje metų pradžioje jis nesulaikė Aslano Karatsevo. Paskutinį kartą ATP čempionu jis tapo 2019 metais Antverpene.

Finale A.Murray lauks kitas žolės dangos ekspertas Matteo Berrettinis (ATP-10). Jis po labai atkaklios kovos 7:6(7), 7:6(5) palaužė kortų šeimininką Oscarą Otte (ATP-61).

Štutgarte Italijos tenisininkas išlieka nepralaimėjęs ir iškovojęs visas 8 pergales. Priminsime, kad jis šį turnyrą laimėjo 2019 metais.

Vimbldono vicečempionu praėjusiais metais tapęs Matteo iš paskutinių 15 mačų ant žolės laimėjo net 14.

O.Otte žygis šiame turnyre taip pat vertas dėmesio - įdomu tai, kad visi šeši vokiečio žaisti setai Štutgarte baigėsi tiebreak'ais. Iki dvikovos su M.Berrettiniu jis buvo laimėjęs visus keturis pratęsimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas