Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 08

Portugalijoje – C.Ruudo pergalė prieš čempioną ir D.Thiemo kelio pabaiga

Po penktadienį prabėgusių keturių ketvirtfinalio susitikimų tapo aišku, kad Portugalijoje vykstantis ATP 250 turnyras „Millennium Estoril Open“ turės naują čempioną.
Casperas Ruudas
Casperas Ruudas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Praėjusiame sezone Eštorilyje savo pirmą karjeros ATP titulą iškovojusiam Sebastianui Baezui (ATP-32) apginti čempiono vardo šiemet nepavyks.

Argentinos tenisininkas ketvirtfinalyje 3:6, 0:6 neturėjo vilčių prieš turnyro favoritą Casperą Ruudą (ATP-5).

Labai prastai šį sezoną pradėjęs norvegas Portugalijoje pasiekė ne tik pirmuosius ketvirtfinalį bei pusfinalį šiemet, bet ir pirmą kartą 2023 metais viename turnyre laimėjo bent du mačus.

Po pergalės buvusi antroji pasaulio raketė atskleidė, kad tai neabejotinai buvo kokybiškiausias tenisininko mačas šiame sezone. Šiemet C.Ruudas laimėjo tik 7 mačus per 13 bandymų.

Argentiniečiui S.Baezui, kuris šiemet jau laimėjo ATP turnyrą Kordoboje, nesėkminga titulo gynyba pasijaus po keleto savaičių, kai nusibrauks praėjusiais metais Eštorilyje iškovoti reitingo taškai.

Dvi pergales paeiliui būtent „Millennium Estoril Open“ pirmenybėse šiemet pirmą kartą iškovojo ir Dominicas Thiemas (ATP-111), tačiau sėkmingos serijos ketvirtfinalyje šiam tenisininkui pratęsti nepavyko.

Austrijos teniso superžvaigždė net 1:6, 4:6 krito prieš prancūzą Quentiną Halysą (ATP-80), kuriam tai bus pirmasis karjeros pusfinalis ATP ture.

Prieš kiek daugiau nei savaitę jis pasiekė ir pirmą aštuntfinalį „Masters“ kategorijoje Majamyje, o dabar pusfinalyje turės galimybę pasitikrinti jėgas prieš vieną geriausių planetos žaidėjų C.Ruudą.

Kitą pusfinalio porą Portugalijoje sudarys serbas Miomiras Kečmanovičius (ATP-40) ir italas Marco Cecchinato (ATP-96).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas