Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 01

Portugalijoje – pirmasis mažylio iš Argentinos titulas ir vietinių herojų pergalė

Estorilio mieste Portugalijoje vykusio ATP 250 serijos turnyro „Millennium Estoril Open“ vienetų finale triumfavo argentinietis Sebastianas Baezas (ATP-59), tačiau savų progų pasidžiaugti turėjo ir vietos publika.
Sebastianas Baezas
Sebastianas Baezas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Vos 170 cm ūgio S.Baezas finale nesutiko rimtesnio pasipriešinimo ir užtikrintai 6:3, 6:2 sudorojo amerikietį Francį Tiafoe (ATP-29).

Argentiniečiui, kuris tiek savo ūgiu, tiek ir žaidimo stiliumi primena kitą savo šalies mažylį Diego Schwartzmaną, Portugalijoje iškovojo savo pirmą karjeros ATP titulą.

Aštuntfinalyje, ketvirtfinalyje ir pusfinalyje 21-erių tenisininkas savo oponentams atidavė po setą, tačiau finale jo pranašumas abejonių nekėlė niekam.

Atrodo, jog finalo dalyviams buvo tiesiog lemta susitikti mūšyje dėl trofėjaus, kadangi abu juos sieja ta pati frazė, apie kurią F.Tiafoe iki finalo per daug net nesusimąstė.

S.Baezas kelyje link finalo po kiekvienos pergalės ant kameros parašydavo frazę „Kodėl gi ne aš?“. Pasak jo trenerio Sebastiano Gutierrezo, argentiniečiui šie žodžiai įstrigo juos pamačius apyrankėje ant F.Tiafoe rankos.

Iš karto po triumfo finale čempionas tęsė savo tradiciją, šįkart atsakydamas į prieš tai rašytus klausimus – „Taip, tai aš!“.

Antrajame karjeros ATP finale rungtyniavęs S.Baezas uždirbo 81 tūkstantį eurų bei savo taupyklę papildė labai vertingais 250 ATP reitingo taškų, kurie tenisininkui turėtų leisti pakilti į rekordinę 40-ąją vietą.

F.Tiafoe pasirodymas bus įvertintas 150 ATP reitingo taškų ir kiek didesniu nei 47 tūkst. eurų prizu.

Tuo tarpu dvejetų turnyro finale – vietinių herojų pergalė. Su vardiniu kvietimu į pirmenybes patekę Nuno Borgesas (ATP dvejetai-127) ir Francisco Cabralis (ATP-106) 6:2, 6:3 sutriuškino argentinietį Maximo Gonzalezą (ATP-32) ir švedą Andre Goranssoną (ATP-71).

Portugalai tapo pirmuoju savo šalies duetu, kuriam pavyko laimėti dvejetų varžybas Estorilyje.

Tenisininkų triumfą finale stebėjo ir šalies prezidentas Marcelo Rebelo de Sousa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas