Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 02

Pragariškas mačas Dubajuje: Andy Murray parodė, kodėl yra geriausias pasaulio tenisininkas

Philippas Kohlchreiberis ketvirtadienio vakarą būtų įveikęs bet ką. Tik ne pirmąją pasaulio raketę Andy Murray. Šie du tenisininkai ketvirtadienio vakarą beprotišku maču dar labiau įkaitino karštą orą Dubajuje. Vienoje gražiausių sezono dvikovų A.Murray pademonstravo, kad ne veltui yra pirmoji pasaulio raketė, kai iškentęs pragarišką antro seto pratęsimą 29-ąją pasaulio raketę Ph.Kohlschreiberį nugalėjo 6:7 (5:7), 7:6 (20:18), 6:1.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Antrame sete A.Murray pirmavo 5:4 ir stojo atlikti padavimų, tačiau nesuvokiamai gerai abiejuose setuose žaidęs vokietis išlygino rezultatą. Netrukus tenisininkai sutvėrė vieną įspūdingiausių pratęsimų istorijoje.

Per jį A.Murray, pademonstravęs geležinę valią, išsigelbėjo nuo septynių Ph.Kohlschreiberio „match point’ų“. Pratęsimas, trukęs 30 minučių ir 6 sekundes, baigėsi A.Murray pergale 20:18!

Po neišnaudotų galimybių laimėti Ph.Kohlschreiberis palūžo ir trečiame sete 29-erių britas varžovą nušlavė 6:1. Trečias setas truko trumpiau, nei antrosios dalies pratęsimas...

Iš viso tenisininkų dvikova truko daugiau nei tris valandas.

„Aš tokio pratęsimo dar gyvenime nesu žaidęs, – šypseną po mačo išspaudė A.Murray. – Nieko negaliu pasakyti. Nežinau, kaip sugebėjau laimėti. Nežinau.“

Dvikovoje 33-ejų metų Ph.Kohlschreiberis turėjo net septynias progas tašku nutraukti 25-ių pralaimėjimų iš eilės pirmo ATP penketuko tenisininkams seriją.

Nepaisant pralaimėjimo, aplodismentais iš korto išlydėtas Ph.Kohlschreiberis žurnalistams pareiškė, kad tai buvo „geriausias mačas mano karjeroje“.

Į „Dubai Duty Free Tennis Championships“ turnyro pusfinalį patekęs A.Murray pelnė 180 ATP reitingo taškų ir 129 tūkst. JAV dolerių. Dėl finalo britas kausis su Jevgenijaus Donskojaus ir Luco Pouille poros nugalėtoju.

JAE 29-erių britas siekia iškovoti 45-ą karjeros titulą ir pirmą šiemet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas