Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pralaimėjimų serija nutraukta – V.Gaubas pergalingai startavo Portugalijoje

Geriausio šalies tenisininko Viliaus Gaubo (ATP-180) nesėkmių ruožas baigėsi Bragoje (Portugalijoje) vykstančiose „Challenger“ kategorijos pirmenybėse.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / „Scanpix“ nuotr.

19-metis tenisininkas pirmajame vyrų vienetų varžybų etape laimėjo net 3 valandas ir 9 minutes trukusį maratoną – rezultatu 6:4, 4:6, 7:5 palaužė aštuntą turnyro raketę Tomasą Barrios Verą (ATP-159) iš Čilės.

Lemiamo seto metu V.Gaubas net tris kartus turėjo lipti iš break'o deficito, tačiau galiausiai išsiveržęs į priekį liko pirmaujančio vaidmenyje, o lemiamą kirtį varžovui sudavė prieš pat tiebreak'ą.

Permaininga dvikova Bragoje pasižymėjo break point'ų gausa – kartu sudėjus tenisininkai turėjo net 31 tokią galimybę, iš kurių konvertavo 13.

Lietuvos teniso talentui ši pergalė yra pirmoji po šešių nesėkmių iš eilės serijos, kuri prasidėjo dar rugpjūčio mėnesį finaliniame „US Open“ atrankos etape.

Patekimas į aštuntfinalį V.Gaubui garantavo 6 ATP reitingo taškus ir 1200 JAV dolerių, o kitu lietuvio varžovu bus Andrea Pellegrino (ATP-209) iš Italijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas